Hur till Check för läckande rör i ditt hem

Hur till Check för läckande rör i ditt hem

Inte alla läckande rör lämnar du står i en pöl av vatten. Några läckor är lömsk, dropp eller sipprar långsamt under en lång tid tills du plötsligt märker du har ett problem. Då kan du ha mer att hantera än lite vatten. En långsiktig läcka kan skada din väggplatta, ruttna underliggande trä ramen och även orsaka ohälsosamma förhållanden i hemmet. Det är en bra idé att ge din VVS den en gång-över då och då, för att fånga alla små problem innan de blir stora.

Instruktioner

•Vrid av alla vattenkranar i huset. Se till att ingen startar en massa tvätt, tömmer toalett eller använder vatten på annat sätt tills din inspektion är klar. Titta på din vattenmätare att se om det fortfarande är igång. I så fall har du troligen en läcka någonstans. Observera att en liten läcka inte kan flytta mätaren under lång tid.

•Locate ett rör som är inom räckhåll. Touch spetsen på en skruvmejsel för att röret, och lägg ditt öra mot handtaget. Om du hör ett ljud som låter som en mjuk gnälla, kanske du har en läcka. Ytterligare utredning behövs.

•Inspect alla vatten användning områden i ditt hus nära. Använd dina sinnen för att guida dig. Lyssna för droppande. Leta efter lera utanför och fukt eller färgning på väggplatta och golv inne. Vidrör alla lederna kan du nå om du vill se om du känner någon fukt. Lukta under handfat och i crawl utrymmen för kontrollampa lukten av mögel som kan tyda på en läcka.

•Probe någon fuktiga områden du hitta med spetsen på en skruvmejsel. Avgöra om fukt är de senaste och kanske tillfälligt, till exempel kondens i fuktigt väder. Långsiktiga läckor kommer att orsaka röta, som kommer att vara mycket mjukare och tillåta skruvmejsel att tränga in djupare.

•Act omedelbart om du upptäcker tecken på läckage. Ring i professionell hjälp om läckan är i ett område du inte kan få till eller om du hittar skador på strukturella områden i ditt hem.

Tips & varningar

  • Om du hittar en läcka och bevis på förfall, du inte kan ta itu med, se till att du anlita en seriös entreprenör med massor av referenser. Inte faller offer för fly-by-night mögel sanering bedrägerier. Det lönar sig att vara försiktig, men kom ihåg att inte varje plats för mögel är svartmögel.