Hur till Check en säkerhetssele

Hur till Check en säkerhetssele

När du arbetar från höjder av 4 fötter eller över, bör du don en säkerhetssele för att hjälpa avvärja allvarlig skada vid ett fall, enligt Occupational Health and Safety Administration. Om att sätta ett tak på ett hem eller tvätta fönster på en skyskrapa, bör en säkerhetssele komplettera din checklista för jobbet. En säkerhetssele fungerar att bryta din höst ifall du glida, medan omfördela energin från hösten till bröstet, axlar och övre lår. Innan du börjar något jobb, kräver sele inspektion att garantera säkerheten.

Instruktioner

•Kontrollera sadelgjord av säkerhetssele innan något jobb. Inspektera för skador genom att böja på ytan av sadelgjord, letar efter sprickor, nedskärningar eller franser. Granska sadelgjord noggrant genom att granska det noga. Kolla sömmar för att säkerställa att det finns inga trasiga och reda ut trådar. Också check för någon blekning, uppgift om komprometterad fiber struktur. Några bevis på att de nämnda problemen kan äventyra din säkerhet i händelse av en nedgång.

•Look över alla säkerhetssele metall bitar, kontroll för böjd, kluvet, lösa eller trasiga metall bitar. Kontrollera att alla nitar är snäva och spännen har inte någon böjning, kantstötta bitar eller sharp, utskjutande kanter. Se till att din D-ringar (bitarna som fäster din sele plats att repet) inte skev eller kluvet.

•Inspect alla remmar och din lina. Noggrant Skanna både rep och band till check för slita och trasiga fibrer. Ditt rep bör vara enhetlig och tjock; om ett avsnitt av repet är tunnare än andra sektioner, är fiber mottagliga för brott. Var noga med att kontrollera alla klipp på banden och kontrollera för lös sy också.

•Placera på säkerhetssele med hjälp av din partner. Har din partner eller medarbetare se till att alla remmar passa i rätt position och att selen bär korrekt på din kropp. Om du misslyckas med att sätta på selen korrekt, kan det misslyckas vid ett fall.

Tips & varningar

  • Ersätta någon utrustning som rep, D-ringar eller säkerhetssele sig om de visar tecken på slitage eller skador.