Hur till Check en Kalifornien uppdragstagarens licens

Hur till Check en Kalifornien uppdragstagarens licens

Någon entreprenör som avslutar mer än $500 värt arbete---inklusive arbetskraft och material---måste ha en licens. Det är enligt till de entreprenörer staten Licensing Board (CSLB), som är den byrå som alla Kalifornien-baserade entreprenörer måste gå igenom för att bli licensierad. Anställa en licensierad entreprenör skyddar konsumenterna, som entreprenörer måste ha minst fyra års erfarenhet, en FBI säkerhetsprövning, och de måste limmas. Så innan du ger någon klartecken att börja ditt renoveringar, veta hur till check en California state uppdragstagarens licens.

Instruktioner

•Välj en entreprenör. Du kan antingen titta i katalogen gula sidorna eller på nätet.

•Ta entreprenören och be om deras licens antal. Om de är ett legitimt företag bör de har inga problem att ge det till dig.

•Kontrollera licensnumret på entreprenörer staten Licensing Board webbplats. Ett licensnummer innehåller inte alla bokstäver.

•Sök för licensiering information efter företagsnamn. Du kan också kolla på licensinformation genom att ange ett företagsnamn i till entreprenörer staten Licensing Board webbplats.

• Se om licensen är giltig. Om du söker efter företagsnamn, kan du behöva gå igenom en lista över företag att hitta rätta. Men om du söker med licensnummer, ser du omedelbart se om det är giltigt eller inte.