Hur till Check en elektrisk kondensator

Elektriska kondensatorer när den används i växelström (AC) kretsar kan liknas ett batteri. Kondensator butikerna en elektrisk laddning att ge som går runt det är ansluten till, ett lyft av makt. Den mest typiska ansökan om en kondensator är för startar och kör enda stegvis motorer. Dessa motorer finns på kompressorer, luftar att villkora system eller någon motor som kräver ett högt vridmoment värde under drift. När en motor har en svår tid i början, och en kondensator används i kretsen, är det generellt bäst att kolla den kondensatorn för problem.

Instruktioner

•Ta bort alla elektriska ström från motoriska kretsen genom att koppla ur kontakten eller avstängning av kretsbrytaren. Använd skruvmejseln och ta bort de två skruvarna som håller skyddshöljet på plats över runda kondensatorn. Kondensatorn är vanligen monterad på motorn.

•Dra två strömkontakter från slutet av kondensatorn med tång nål näsa. Ställ kondensatorn på högkant, så att kontakterna vänd uppåt, på en fast arbetsbord yta.

• Använd antingen en analog volt ohmmeter eller en digital volt ohmmeter med en kondensator pröva funktion. Anslut leder in i mätaren där Mönja är i volt kontakten och svart bly är placerad i gemensamma kontakten. Vrid mätaren till den volt. Hålla de två leder, en vardera, på de båda kontakterna. Detta för att slutföra en ansvarsfrihet krets. Håll leder till anslutningar för en minut, vända leads och håller på plats för ytterligare 60 sekunder. Kondensatorn bör nu avslutas.

•Kontrollera kondensatorn med hjälp av en analog volt ohmmeter. Byta mätaren till "ohm". Flytta den röda bly från volt-kontakten på mätaren till ohm anslutningen. Touch leads, en av varje, till kondensatorer kontakter. Håll på plats i 10 sekunder. Omvänt leder. Observera mätaren. Så snart leads är rörd till kondensatorer kontakter, ska mätaren "hoppa." Detta anger att kondensatorn lagrar en laddning och urladdning på återföring av mätarna leder. Upprepa testet flera gånger. Om kondensatorn inte detta test. Byt kondensatorn.

•Använd den digital voltmetern för att kontrollera kondensatorn. Flytta Voltmätare omkopplaren till kondensator-läge. Det kan också visas som en symbol visas i citattecken "--| ( ". Tryck leder till kontakter på kondensatorn. Mätaren kommer att Visa antingen "bra" eller "dåliga". Följ mäter indikeringen och ersätta kondensatorn med en "dålig" läsning.

Tips & varningar

  • En annan metod för urladdning av en kondensator är att använda ett 100 ohm, 20-watt motstånd. Håll motståndet i käftarna på tång nål näsa. Tryck på ändarna av motståndet kondensator leder. Bildar en komplett elektrisk krets. Håll på plats för 10 till 15 sekunder. Motståndet kommer att försvinna någon elektrisk laddning.