Hur till bygga & Rama in ett badrum duschstall

Keramiska plattor har många vackra designalternativ vilket är varför så många väljer att bygga sin egen duschkabin. Som i de flesta aspekter av konstruktion, kommer att om du håller din inramning nivå och plumb, du göra ditt jobb lättare och ge det ett mer professionellt utseende. Utforma och bygga en duschkabin är inte en svår uppgift, men det kan vara något fysiskt. Fibercement ombord är tung att flytta runt, men med lite hjälp kan du hantera detta projekt med tillförsikt.

Instruktioner

Layout och inramning

•Skyddslock en rak linje på golvet där den baksida väggen kommer att vila och markera din dusch att komma ihåg att lägga till 1 tum för cement backer styrelsen Slutför bredd.

•Square på baksidan med en vinkelhake och dra en linje med penna på golvet. Upprepa denna process på andra sidan. Om du använder en befintlig vägg, kvadrat på det. och shimsa dubbar till din kvadrat linjer om det finns skillnader mellan din linje och bottenplattan. Mäta bak- och framsidan av dusch öppnas för att se till att de är samma bredd. Om mätningen inte är samma, din öppning är inte rektangulär och kräver anpassning.

•Kapa sulan och takplattorna att passa ryggen och sidoväggarna och layout dubbar på 16-tums centers möjliggör hörnet dubbar. På väggen där dusch ventil finns, space reglarna så att duschen ventilenheten är centrerad mellan reglarna.

•Kapa reglarna till den önskade höjden med en cirkulär såg och spika i väggen tillsammans och koppla den till golvet och taket med 16d sänken. Du kan behöva lägga till 2 x 4 bakningen tillhandahålla ett sätt att fästa den övre plattan och för att fästa den sheetrock till taket. Spika bottenplattan först och plumb väggen före spikning topplattan.

•Build en trottoarkant vid stapling minst tre pressar behandlas 2x4s. Om din dusch är ett hörn dusch, alternativa hur linjevikter överlappar varandra för att interlock varje 2 x 4.

•Installera cement backer styrelsen på väggarna och bromsa med hjälp av cement styrelsen skruvar för att fästa den. Fibercement ombord kan kapas genom att göra det flera gånger med en mattkniv och fästa det som du skulle med sheetrock. Ibland är det lättare att få båda sidor. Att klippa hål för dusch ventil, märka ut platsen för rören med en markör och poäng båda sidor av fibercement ombord. Använd din hammare för att slå ut det område som gjordes från framsidan av bladet. En cirkelsåg eller jigg såg med en carbide blad fungerar bra för att skära fibercement ombord, men det finns en överdriven mängd damm. Skär fibercement ombord utanför och bära en mask och skyddsglasögon om du använder denna metod.

Tips & varningar

  • Om ditt badrum är i en källare, användning behandlas enda plattor och bifoga dem till golvet med 2 1/2-tums konkreta enhet stift.