Hur till använda floden sten för torr stapling

Hur till använda floden sten för torr stapling

Väggar, skorstenar, lador och andra uthus gjorda av sten har funnits sedan urminnes tider, sedan sten är en lätt erhållas och hållbara byggmaterial. Torr-stapling stenarna är en metod som vanligen används för väggar eller andra strukturer och används fortfarande ofta i modern landskapsarkitektur. River stone är en attraktiv slät-faced sten som är ett populärt val. Hur torka stack dessa stenar är nyckeln till en attraktiv och stabil struktur.

Instruktioner

•Bestäm storlek och plats för ditt projekt. Ta mått att beräkna volymen av sten som du behöver. Storlekar av floden stenar varierar, och kommer du lite större och några mindre att variera storleken som du stapla. Beräkna mängden sten du behöver antalet kvadratfot av utrymme du täcker, inte genom antalet stenar.

•Välj stenar bygger på höjden och måtten på ditt projekt. Den vanligaste torr-stacked strukturen är en sten stödmur. Denna typ av struktur måste större bas stenar och mindre stenar i examen storlekar som väggen blir högre. Välj några medelstora stenar för en mössa på väggen om du önskar. River stone är en utmärkt torr stapling sten eftersom stenarna är slitna smidigt och ofta platta av vattnet.

•Sheer av lutningen du placerar stenmuren mot. Det är bäst att luta stenar in i väggen när du går upp för stöd. Sheering av lutningen medel skära rakt ner i jorden, parallellt med där stenmuren kommer att placeras. Du kan använda små utrustning, såsom en kompakt grävmaskin, att göra det inledande skärandet bort av jorden, men avsluta det med en hand spade till gör det smidigt. Matcha det språnget till höjd och placering av väggen, vilket ger en plan yta att luta sig tillbaka mot.

•Dig ett dike 6 inches djupt och 12 inches bred att basera dina stenar. Lägg ut bas river stenarna du använder nära diket, men inte i den. Granska dem och bestämma vilka stenar bästa passform och börja montera dem tillsammans. När ett lager är klar, fyllning bakom och runt stenarna med sand. Gör efter varje lager.

•Trimma eller form stenar med mejsel eller sten såg för att justera passformen. Ju snävare lederna, desto bättre. Floden stenar ofta har en slät yta och kommer att ställa ihop väl, men vissa kan ha udda figurer eller rundade kanter som du behöver justera.

•Fortsätt att lägga ut dina stenar enligt graderad storlek och stapla dem. Eye stenarna först för att se vilket verkar passa, liknar arbetar ett pussel. En bra tumregel: om du aktiverar en sten tre eller fyra gånger och det verkar inte passa, lägga det åt sidan och hitta en för den platsen.

•Växla sömmarna mellan stenarna på lager genom att välja några längre flod stenar och sedan kortare sådana, så uppåt sömmarna inte är ansluten. Detta ökar styrkan i väggen.

•Cap väggen med några avlånga och större flod stenar längs toppen att avsluta muren.