Hur till ändra glaset i en trasig fönsterruta

Hur till ändra glaset i en trasig fönsterruta

Om du har den gamla typen av windows med separata bitar av glas i varje fönster, kan du byta ut det trasiga fönstret. Med lite DIY erfarenhet, kan du ersätta en glaset i en av dessa själv och spara kostnader för en reparatör. Allt du behöver är din ersättning glas, som finns på de flesta järnaffärer eller glasaffärer, några tillbehör och verktyg och du är redo att gå till jobbet. Denna teknik fungerar endast för träram windows. Moderna plast inramade energieffektiva fönster ska vara professionellt gjort.

Instruktioner

•Placera på de tunga handskarna att förhindra olyckor. Använda tång nål nosed ta bort alla skärvor av brutet exponeringsglas fortfarande i ramen. Om du behöver bryta glaset, vara säker på att tejpa upp området med några bitar maskeringstejp förväg så glaset inte kommer att flyga.

•Ta bort alla gamla kitt eller inglasning förening med spackel. Du kan mjuka upp det med sprit om det behövs. Ta bort alla glasrutor punkter. Sand ramen och punkter av kitt kvar med en medellång slippapper. Linje på insidan av ramen med en tunn sträng av nytt kitt. Använd spackel för att klappa det ner på plats.

•Placera fönsterglas försiktigt på plats. Placera glasrutor poäng varje 5" runt ramen på glas, noga med för att ha två punkter nära varandra nära varje hörn. Tryck på dem på plats med en spackel. Infört en annan tunn pärla av spackel runt glaset och tryck. Rena överskott av glas och låt den torka väl. Torktider varierar, så Läs instruktionerna för att vara säker.

Tips & varningar

  • Se till att torka alla stadier riktigt bra innan du går till nästa steg för att skydda finish.
  • Tejpa alla glas som du behöver för att bryta för att göra det säkrare och lättare att plocka upp.