Hur testar jag mitt hem för skadliga Gas?

Hem säkerhet innebär inte längre att ha bara hus larm och rökdetektorer. Många husägare också provning för skadliga gaser. Skadliga gaser är alla gaser, såsom kolmonoxid och radon, som orsakar skada för människor och husdjur genom inandning. Dessa gaser kan vara mycket skadligt för din hälsa. Exponering kan förvärra astma, orsaka cancer eller om nivåerna är höga nog, leda till döden. Det är viktigt att kunna upptäcka dessa gaser och ta bort dem från ditt hem.

Skadliga Gas testning

Upptäcka skadliga gaser hemma är ganska enkel. En plats bör du testa för gaser är kaminen. Om du har en gasspis, slå på en av brännarna, sedan släcker ljuset i rummet. Lågan skall brinna en klarblå. Om du ser massor av orange eller gult i lågan, innebär detta att kondensat bränns tillsammans med metan från kaminen. Kondensat kan vara farligt.

Ett annat sätt att kontrollera om kaminen brinner kondensat är att kontrollera botten av dina kastruller och stekpannor. Om det är molnigt, sotiga områden på undersidan, innebär detta att kondensat börjar bränna in och äta genom metallen.

Ibland kan du berätta om ditt hem har skadliga gaser genom att undersöka din bonader. Ta dem från väggen och sedan kontrollera väggen för skuggor där bonader var. Om det finns skuggor, kan det vara eftersom bonader skydda dessa områden från gas rester.

Du kan också vilja till check din spis för sot. Denna sot är också farliga och måste ventileras ordentligt ut.

Gas detektorer som fungerar som rökdetektorer finns att använda i hemmet. Du kan till exempel köpa radon-testing byggsatser online genom offentliga webbplatser eller privatägda radon-testning platser. Många stater erbjuder gratis eller billiga kit för bosatta personer. helt enkelt kontakta någon från din statens Environmental Protection Agency (EPA) och fråga om kostnaderna. När du får radon testaren, kommer att du behöva ställa upp och har det ut i minst 48 timmar. När du gjort testet, levererar du helt enkelt testutrustning tillbaka till EPA att resultaten utvärderas.

Många hem nu måste ha koldioxid bildskärmar förutom rökdetektorer. Detta är ytterligare ett sätt att testa för skadliga gaser. Dessa larm är utformade för att varna dig när koldioxidhalten är att nå en livshotande nivå.

Larm finns också att testa för flera skadliga gaser i taget. Köpa en av dessa larm är en bra investering, inte bara för ditt hem utan för ditt liv.