Hur tar man bort Vinyl dekaler

Vinyl dekaler placeras på metall eller glas är ibland svåra att ta bort, särskilt om de har funnits länge och är knäckt och spröda. Med ett rakblad för att bända bort vinyl är riskabelt eftersom det kan repa glas eller paint. Det är mycket säkrare att ta bort hela dekalen på en gång för att minska risken för skador på ytan under.

Instruktioner

•Heat de första några inches av dekal med ett hår hårtork som på hög eller en värmepistol på dess lägsta inställningen. Håll torktumlaren eller värme pistol 2 till 3 inches från ytan och värm vinyl endast tills limmet är mjuk. Vara försiktig inte till värme för lång tid eller vid för hög temperatur att undvika att skada på glas eller måla under dekalen.

•Lift i utkanten av dekal, med naglarna om det inte börjar att skala tillbaka på egen hand, och börjar långsamt dra det hela bit bort från ytan. Använda två händer för bredare dekaler eller större områden.

Återuppvärmningsinställningen dekal när det börjar svalkar och blir svårare att skala av. Du kommer att behöva upprepa detta flera gånger under borttagningen. Om dekal tårar, ignorera del du har redan tagits bort och skala den nya kanten upp.

•Heat och skala tills hela dekalen tas bort, lämnar inga små bitar efter.

•Rengör bort alla överblivna rester med varmt såpvatten vatten eller en adhesive remover och skölj väl.