Hur tar man bort VCT kakel lim

VCT eller vinyl sammansättning kakel klister appliceras normalt i ett tunt lager undergolv. Detta lim kan tas bort med verktyg och lim/mastix mjukgörande produkter. Eftersom du kommer sannolikt att göra det inomhus, Tänk på att låg-rök, miljövänliga produkter är säkrare att använda än lösningsmedelsbaserade removers. Du hittar dessa och alla de verktyg du behöver på nästan alla hem förbättring butik.Detta projekt kommer att ta minst en timme att slutföra. Mycket av den tiden, dock kommer att spenderas väntar på borttagning produktens funktion på limmet.

Instruktioner

•Förbered ditt område genom att ta bort alla onödiga verktyg och öppna fönster för ventilation. Sätta på skyddsglasögon och gummihandskar och öppna behållaren adhesive Remover.

•Pour flytta över limmet, och sprida det jämnt med en kvast eller svamp mopp. Om limmet är på en vägg, sprida remover med en ren pensel. Ge det en halvtimme till ett par timmar--beroende på produkt--att mjuka upp limmet.

•Montera skrapa (med en metall eller plast spackel) avhärdat VCT limmet bort av Isoleringsmatta eller vägg och åt sidan för bortskaffande. Om limmet tillämpades på trä, vara extra noga med att inte trycka ut det--hålla spackel vinklad något för att undvika detta.

•MOP golvet väl med vatten för att rensa upp den adhesive remover. Följ anvisningarna på skivbolaget adhesive remover--kan vissa kräver något annat än vatten.

Tips & varningar

  • Om ytan känns klibbig efter det har torkat, kan det finnas några limrester kvar. Applicera en liten mängd av flytta till området igen, vänta en stund och torka den väl. Hålla windows öppna för ventilation så länge någon rök är närvarande. även miljövänliga produkter kan ha starka lukter. Om du har ett mycket litet område att arbeta på, kan kokande eller mycket varmvatten vara tillräcklig för att mjuka upp det lim (vara försiktig och inte bränner dig). Om kokande vatten inte fungerar, prova de självhäftande removers.
  • Innan du börjar golv borttagning eller självhäftande borttagning, har plattor testas för asbest--speciellt om ditt hem är en äldre hem. Ångor från vissa removers--särskilt lösningsmedelsbaserade removers--är extremt brandfarligt.