Hur tar man bort tyg färg från mattan

Hur tar man bort tyg färg från mattan

Måla på tyg kan producera vacker konst och roliga hantverk projekt. Det finns många olika typer av tyg färg att välja på, men de flesta är vattenbaserade. Lyckligtvis, om du råkar spilla lite tyg färg på din matta, vattenbaserad färg är relativt lätt att tvätta ur. Det är viktigt att hålla färg flaskans etikett i närheten, så det kommer att instruera dig hur man rengör produkten du använder.

Instruktioner

•Scrape upp den överflödig färgen med en sked eller något liknande. Blot fläcken med en ren trasa för att ta bort så mycket överflödig färg som möjligt.

•Mix 1 msk av flytande diskmedel med 1 till 2 koppar kallt vatten.

•DIP en ren trasa i rengöringslösning och svamp på matta fläcken. Blot fläcken tills alla lösningen absorberas i mattan. Hålla blotting tills fläcken tas bort.

•DIP en ren trasa i kallt vatten och blot det färgade området att ta bort rengöringslösning från mattan. Blot området torrt.

•Använd en liten mängd gnugga alkohol (Lägg ca 1 msk i taget) att det färgade området om en lösning inte fungerar.

Tips & varningar

  • Behandla färg fläckar så snart som möjligt. När färgen torkar, det kan vara mycket svårt att ta bort. Motverka en torkad färg fläck, börja med att hälla vatten på den. Skrubba mattan bra med en tandborste för att försöka ta bort så mycket av torkad färg som möjligt. Låt mattan torrt och sedan vakuum. Det är inte garanterat att du kommer att kunna helt ta bort fläcken.