Hur tar man bort tunga kalcium från Pool kakel

En av de största skälen för kalkavlagringar på pool kakel är felaktig vattenförvaltning. utan rätt pH och kalcium balans är de vita, skalning insättningar säker att göra ett hem på din pool kakel. Kalkavlagringar är ganska knepigt att ta bort från pool kakel, särskilt om kvar för att bygga upp ett tag. I många fall pärla sprängning kan vara nödvändigt att helt rensa bort kakel, men det är dyrt och bör endast användas som en sista utväg. Det finns ett antal alternativ att prova innan du ringer i en professionell pärla blaster.

Instruktioner

•Dränera poolen till strax under raden kakel; de flesta pooler har bara dekorativa kakel på coping, ytterkanten eller runt 12 inches eller så förbi toppen av pool kanten. Om du har en fullt kaklade pool med tunga kalkavlagringar som behöver rengöras i sin helhet, rekommenderas kräver en professionell pärla sprängning.

•Scrape på en del av kalcium insättning med en spackel. Var försiktig så att inte chip kakel. Om kalcium kommer av lätt med spackel, gå vidare med denna metod. annars måste en starkare teknik användas.

•Placera på skyddsglasögon, mask och handskar. Blanda en utspädning av muriatic syra i en sprayflaska efter tillverkarens instruktioner till punkt och pricka. Muriatic syra är starka grejer, så Använd alltid enligt anvisningarna.

•Spray en liten del av kalcium insättning med muriatic syra. Om syra lösningen kommer att fungera, kommer du se kalcium avlagringar börja lösa upp nästan omedelbart. Tvätta av syran med poolvattnet och fortsätta tillämpa det i små mängder till kalcium påverkas kakel. Om syran ser ut som det fungerar men är inte rengöring i helhet, försök upprepa programmet syra eller kombinera det med skrapa med en spackel. Om syran inte ser ut som det kommer att fungera, ringa en professionell för att få området granulum blästrade.

•Känn poolvattnet efter den sura rengöring är komplett; syran kommer att ha ändrat pH-värdet i poolen, så det behöver justerar.

Tips & varningar

  • För att undvika en upprepning bygga upp, regelbundet kontrollera din pool vattenbalans och justera om nödvändigt.
  • Muriatic syra är mycket stark och kan bränna om den utsätts för oskyddade hud.
  • Inandas inte röken av muriatic syra.
  • Använd lämpliga skyddskläder alltid och följ instruktionerna på skivbolaget syra.