Hur tar man bort trottoaren färg

Oavsett om din trottoaren var anmärka av graffitikonstnärer eller målade för legitima dekorativa ändamål, kommer förr eller senare du att vilja rensa upp. Få människor vill ha graffiti på deras egendom, och dekorativt målade trottoarer peel och slitage ojämnt efter ett tag. Att ta bort färg från en trottoar kan tyckas vara en omöjlig uppgift, men du kan göra det om du vet vilka produkter och metoder att använda.

Instruktioner

•Exercise varning. National Park Service, som ofta har att brottas med graffiti på historiska platser, påpekar att "ytor kan vara illa vanställda eller skadas under klottersanering" om du använder starka kemikalier eller fel metod. Blästring, exempelvis kommer att tränga in i underlaget och destabilisera ytan. Park service rekommenderar via de mildaste medel och sedan flytta upp därifrån.

•Starta med tvål och vatten och en skrubb borste innan man tar till kemikalier. Använda en scrub pensel med varmt vatten och ett hushåll renare att försöka ta bort färgen. Slang ner trottoaren först.

Du kan också prova vatten och ammoniak, som kan fungera bra på färsk färg, men vara försiktig med att blanda en ammoniak produkt med ett blekmedel produkt; rök kommer att vara farliga.

•Se ett grötomslag av strimlad papper, vatten och blekmedel. Packar det på de målade områdena, täck med plastfolie och låt det sitta i ett tag. Ta bort det innan det torkar, och sedan slang på trottoaren utanför.

•Prova måla remover i ett grötomslag, eller använda en gel-stil färgborttagningsmedel enligt tillverkarens anvisningar. Färgborttagningsmedel att fungera bra, bör temperaturen vara mellan 70 och 80 grader. Använda handskar för att göra detta. Slang av trottoaren väl.

•Prova en kommersiell graffiti remover, men var försiktig. National Park Service säger att kommersiella graffiti removers kan spridas lacken runt på vertikala eller sluttande ytor. Använda handskar för att göra detta och slang av trottoaren väl.

•Prova mer än en metod. National Park Service står det ofta att använda flera metoder för att ta bort färg.

•Låt vad du inte ta bort. Färgen kommer att blekna med tiden. Om du tar till ett hårdare sätt än vad du har provat, kan du skada ytan på betongen.

Tips & varningar

  • Efter rengöring, kan du testa ytan med pH-remsor se till att alla rester från rengöringsmedel är borta.
  • Vara försiktiga med thinner och kemiska lösningar, och överväga bär en mask. Röken kan vara farlig.