Hur tar man bort torkade mögel från kläder

Mögel bara utgör ett problem när sporer har fukt källa, men när mögel blir torr, det dör inte. Det blir bara torr. Om fukt returnerar, kan mögel bli aktiv igen. Som ett resultat, bör mögel borttagning ansträngning omfatta avlägsnande av sporer, och inte bara torkning och desinficering. Om du har torkade mögel på klädesplagg, vidta åtgärder för att förebygga framtida problem.

Instruktioner

•Flytta kläder utomhus för rengöring. När manuellt ta bort mögelsporer från kläder, alltid arbeta utomhus för att undvika sprida sporer genom ditt hem. Om fukt som helst finns på kläder, låta kläderna torka i solen innan du fortsätter.

•Torka de drabbade plagg med en mjuk borste för att avlägsna härdat sporer från ytan. Om det finns tillgängligt, kan du också dra ut sporer med handhållna vakuum. Du kan behöva borsta sporer före dammsugning för att lossa dem.

•Pour 1/2 kopp borax i 2 koppar hett vatten och blanda väl. Du måste använda varmt vatten, eftersom borsyra kristaller inte kommer aktivera i varmt eller kallt vatten. Du kan hitta borax på de flesta hem leverans butiker.

•DIP en mjuk svamp i borax blanda och skrubba dina plagg där torkade mögel visas. Skrubba med omnejd samt för att attackera någon dold mögelsporer som kan dröjer, osynliga för blotta ögat.

•Skölj plaggen med svala vatten och lämna dem i solen för att torka. Om mögel returnerar, eller om du hittar några spår kvar, Njut av era kläder för flera timmar i en lösning av en del borax på fyra delar vatten. Nästa, skölj plaggen och torka dem igen.

Tips & varningar

  • Du kan också ta bort torkade mögel genom snyltar det med syre blekmedel, ett miljövänligt alternativ till klorblekmedel.
  • Torka dina kläder innan att föra dem tillbaka in i ditt hem. Om mögel har en chans till återuppta tillväxt på grund av kvardröjande fukt, kan sporer bli luftburna och sprids till andra delar av ditt hem.