Hur tar man bort sopor lukt

Hur tar man bort sopor lukt

Om du har märkt en ihållande sopor lukt i ditt hem, antagligen du att vidta åtgärder för att eliminera den så snabbt som möjligt. Den mest sannolika boven i lukt är en eller flera av dina soptunnor, där ruttnande mat fråga och bakterier samt mögel kan skapa lukter som är svåra att ta bort. Lyckligtvis, det finns åtgärder du kan vidta för att hålla din soptunnor ren och fri från obehagliga lukter.

Instruktioner

•Wash ut din soptunnor på en regelbunden basis. Ta dem utomhus en solig dag och använda en trädgårdsslang för att spraya insidan av burkar. Om du väljer, kan du också tvätta dem med en svamp och tvålvatten för bra åtgärd. Lämna burkar i direkt solljus för att torka; de ultravioletta strålarna från solen kommer att döda någon kvardröjande bakterier.

•Sprinkle ett lager av borax i botten av papperskorgen kan en gång per månad. Detta kommer att fungera för att döda lukt-orsakar bakterier och mögel. Borax är mycket giftigt, så se till att använda det försiktigt om du har husdjur eller små barn i hemmet.

•Wrap mat skrotar på ett extra lager innan kasta bort dem. Detta kan göras genom att placera maten i en gammal plast matkassen och binda det i en knut. Om du inte har några plastpåsar, kommer att bara strö bakpulver över maten i papperskorgen minska förekomsten av lukter.

•Ta ut soporna ofta, särskilt under sommarmånaderna När värmen kan orsaka livsmedel bryts ner och släppa lukter snabbare.

Tips & varningar

  • Om du har tvättas ut dina sopor kan och lämnade den för att torka i solen men du märker att det fortfarande luktar, du kanske vill överväga att investera i en ny.