Hur tar man bort silikonolja av plast

Hur tar man bort silikonolja av plast

Silikon används i en mängd olika fordonsindustrin, i krämer, smink och hår vård produkter. Det lämnar en tunn, HAL film på allt den vidrör. Silikonolja är inte mycket vattenlösliga, och spill på tyg kan kräva upprepade rengöringar att bryta ner oljan och tvätta det bort. Lyckligtvis, plast inte är lika porösa som duk. Rensa upp fet plastkapsyler, bildelar eller köksredskap i ett försök med ett avfettningsmedel och gott om varmvatten.

Instruktioner

•Torka upp överskott silikonolja med pappershandduk, lämnar som tunn en film på plastytan som möjligt.

•Buy en flytande avfettningsmedel på din lokala hemhantverks lagra. Du hittar många typer där, från kemiska lösningsmedel till ekologisk avfettningsmedel att diskmedlet som innehåller avfettningsmedel. Om du är bekymrad över miljön, läsa etiketter på organiska lösningsmedel att hitta en som innehåller aktiva mikrober som "äter" olja.

•Använd avfettningsmedel enligt etiketten. För plast, kommer att en enkel sprutning göra susen. Ge det några sekunder att arbeta och sedan torka med en ren, mjuk trasa.

•Känn plast med fingrarna när det är torrt. Om det fortfarande känns hala, återställa avfettningsmedel. Om du använder en avfettning diskmedel, låt det Blötlägg i varmt vatten med diskmedel i 10 minuter. Skölj noga och låt luften torr.

Tips & varningar

  • Rensa upp silikon oljeutsläpp snabbt, särskilt på golv eller ledstänger att förhindra oavsiktlig skada.