Hur tar man bort silikon fönster fogtätning

Silikon täta fungerar som ett lim och en fogmassa, fylla ut luckor och som ger en utmärkt vattentät barriär. Normalt används i badrum där vattenläckor är ett bekymmer, kan det också användas som ett tätningsmedel runt Fönstren. Detta kan leda till problem med yttre underhåll och målning. Eftersom ingenting kommer att hålla fast det, inklusive mer silikon täta, kan inte det vara målade, målat eller återanvändas. Moset, är härdad silikon oerhört svårt att ta bort. Medan det finns lösningsmedel på marknaden som lös upplöser silikon, är de notoriskt ineffektiva, hård och ibland farliga. Gammaldags armbåge fett är den bästa metoden för att avlägsna.

Instruktioner

• Använd handskar för att skydda dina händer, som du kommer att arbeta med skarpa och hårda föremål.

•Scrape av den gamla fogtätning med ett rakblad hållas på en mycket låg vinkel, utan att trycka ut fönsterkarmen med bladet. När den gamla fogtätning är skuren, kan det vara möjligt att dra bort en hel remsa av fogtätning av greppa den med tång eller för hand. Ju tjockare pärla, desto lättare är det att ta bort.

•När huvuddelen av fogtätning är skrapade bort, återstoden kan tas bort med sandpapper. Använd en liten pensel för att städa upp någon smuts eller partiklar kvar på fönster, ram eller sill.

•Om du tänker måla, i stället för slipning kan du använda en "silicifierade" akryl latex täta (som kan målas och kommer att hålla fast silikon) som en bro mellan färgen och silikon. Observera att vanlig akryl fogtätning inte kommer att följa korrekt härdad silikon, så kolla etiketten.

•Använd nya fogtätning enligt tillverkarens specifikationer.

Tips & varningar

  • Färgborttagningsmedel och andra lösningsmedel som ibland används för att ta bort silikon kan försvaga sigill på isolerglas. Använd med försiktighet.