Hur tar man bort silikon fogtätning lätt

Hur tar man bort silikon fogtätning lätt

Silikon tätning används för att täta inre och yttre lederna mot fukt. Med tiden silikon fogtätning går sönder och måste ersättas. Men om du försöker helt enkelt smeta nya fogtätning ovanpå en redan existerande lagret, blir resultatet en dålig bond och misslyckade jobb. Du måste först ta bort den gamla lagret av silikon fogtätning innan du kan lägga till färska materialet.

Instruktioner

•Scrape bort merparten av de gamla fogtätning med en fem-i-ett verktyg, finns på någon hårdvara lagra. Du kan också använda en hård spackel eller ens ett rakblad om du har mycket stadiga händer. Beroende på vilket verktyg du använder, måste du vara noga med att inte skada omgivningen. Vatten fungerar bra som ett smörjmedel för att hålla verktyget från mejsling i det omgivande området.

•Använd en silikon täta lösningsmedel, antingen store köpta eller hemgjorda, att alla återstående silikon som inte kommer att skrapa bort. Du kan göra din egen lösningsmedel genom att blanda starka pulveriserad rengöringsmedel och vatten till en pasta.

•Tillåt lösningsmedel för att mjuka upp de återstående silikonet. Tidsåtgången beror på mängden silikon tätning och styrkan i lösningsmedlet.

•Scrape bort den mjukt silikon fogtätning med borttagningsverktyget.

•Wash av någon återstående lösningsmedel och låt området torka i 24 timmar innan du lägger till nya fogtätning.

Tips & varningar

  • Använd skyddshandskar och använda god ventilation med lösningsmedel.