Hur tar man bort silikon akryl täta

Silikon akryl täta är mycket hållbara och bra tätskikt bara om någon yta. Silikon har stark limning egenskaper. Till exempel använda människor silikon täta för att hålla ihop glasväggarna i fisk akvarier. Medan silikon täta blandat med akryl gör silikon sprids lättare och gör det vatten lösliga tills det torkar, kan ta bort silikonet vara hårt arbete. Silikon avlägsnande, utan att fördärva ytan under tar tid och tålamod, men med hjälp av dessa enkla tekniker kan hjälpa.

Instruktioner

•Soak en trasa i varmt vatten och vrid ur överflödigt vatten. Lägg trasan direkt på silikon fogtätning. Låt det stanna där i minst 30 minuter. Detta mjukar upp silikon fogtätning.

•Ta bort trasan. Sätta på skyddsglasögon och handskar. Med hjälp av en plast skrapa, skrapa silikon täta med kanten av skrapan i 45 graders vinkel, med fast tryck i en rörelse för nyfikna. Efter att du får en bit av fogtätning pried upp, fortsätter att utöva påtryckningar med skrapan, och med den andra handen, dra lite på den frigjorda fogtätning pärlan. Fortsätt tills du gratis alla rörgenomföringar du vill ha bort.

•Använd en sheetrock ripper kniv för att skära av bitar av silikon täta som inte kommer att bända upp. Använda kniven på samma sätt som du använt plast skrapan. Var försiktig när du använder den sheetrock ripper på mjuka underlag som trä. Vassa bladet kan snabbt skada och nagga ytan.

•Soak en trasa med tvättsprit. Vissa ytor kan skadas av alkohol. Gnugga alkohol kan missfärga ytan av färgade eller målat trä. Testa alkohol i ett litet omätbara område först. Om ingen skada leder, gnugga trasan över silikon fogtätning flera gånger. Detta mjukar upp fogtätning för lättare borttagning.

•DIP en plastkruka skrubber i varmt vatten från tvål och skrubba i en rygg-och-tillbaka rörelse över kvarvarande silikon fogtätning rester. Skölj med rent vatten.

Tips & varningar

  • För gamla, härdad silikon fogtätning, hålla tillämpa en varm, våt trasa tills täta mjuknar. Krävs att ta bort gamla silikon armbåge fett, tålamod och uthållighet.