Hur tar man bort Rose konst markör fläckar

Rose Art markörer kan vara tvättbara på huden, men att få dem av tyg eller av möbler kan vara en annan historia. Trots en mors bästa för att hålla marker fläckar från tyger och möbler, händer missöden. Oavsett om en markör hamnat i soffan kuddar, på mattan, eller i ett barns hand, ta hjärta. Det finns många mammor som har varit där. Tack och lov, det finns hopp.

Instruktioner

Markör fläckar på tyg, stoppning och matta

•Treat fläcken så snart som möjligt, att öka sannolikheten för att få ut. Lägg fläcken på en plan yta på hushållspapper.

•Sponge gnugga alkohol på tyget runt fläcken, innan du använder det direkt på fläcken. Detta hjälper för att hålla marker blödning till ett minimum. Fortsätt lägga till alkohol på fläcken, ändra pappershanddukar ofta, för att dra ut så mycket bläck som möjligt.

•DAB nagellacksborttagare på färgade tyget. Om fläcken fortfarande inte är borta, skölj området med vatten, torka och försöker syssla med en tunnare, som terpentin färg. Om fläcken är helt bort eller inte, var noga med att tvätta den färgade plagg direkt efter.

•Ta bort fläckar från klädsel med en matsked tvätt diskmedel, en matsked vinäger med två koppar kallt vatten. Mätta färgade klädseln med vätskan och blot fläcken med en torr trasa eller pappershandduk var femte minut, att lägga till mer vätska att mätta. Fortsätt med detta i trettio minuter.

•Skölj klädseln fläcken med kallt vatten, blot torr, mätta med tvättsprit och torka igen. Skölj med kallt vatten och torka fläcken. Om fläcken fortfarande är, upprepa processen med en tesked av maträtt tvätt flytande, en tesked ammoniak och två koppar kallt vatten.

•Ta bort fläckar från mattan med en matsked maträtt tvätt flytande, en matsked vinäger med två koppar varmt vatten. Blot matta fläcken med lösningen, torka med en ren trasa eller pappershandduk och upprepa tills fläcken lyfts. Skölj med vatten och torka.

•Lägg till gnugga alkohol till mattan, om fläcken inte har fortfarande lyft. Låt den lufttorka, skölj med kallt vatten och torka torrt. Om fläcken inte är fortfarande lyft, blanda en tesked av skålen tvätt flytande, en matsked ammoniak och två koppar varmt vatten. Läska torrt var femte minut, tillsätt mer fläcken kämpar vätska och upprepa denna process under trettio minuter.

Markör fläckar på väggar och möbler

•Använd WD-40 på fläcken och täck den med plastfolie. Lämna det i fem minuter. Tvätta med en svamp, varmt vatten och några droppar diskmedel.

•Ta bort markör fläckar från väggar och möbler med Mr rent magiskt suddgummi. Denna svamp är icke-korrosivt, och tar bort crayon, bläck och markör fläckar som... Ja, som magi. Doppa radergummit i varmt vatten och gnugga fläcken i cirklar.

•Ta bort markör fläckar från väggar och möbler med Goof Off. Denna fläck borttagning lösning tar även bort torkade latexfärg från ytor såsom möbler, lister och golv. En annan icke-korrosiva fläcken slåss agent är vit tandkräm.