Hur tar man bort Paver sten fläckar

Utläggare stenar används för uteplatser, gångar och uppfarter måste rengöras regelbundet för att hålla dem ser sitt bästa. Adress fläckar så snart som möjligt. ju längre fläcken sitter på stenarna, desto svårare är att ta bort. I de flesta fall kommer användningen av husgeråd på lämpligt sätt rengöra fläckar av utläggare stenar.

Tryck tvätt

Behandla och ta bort alla fläckar innan du använder högtryckstvätt rengöra utläggare stenar. Hålla rengöring staven i vinkel mot stenarna för att undvika skador på sand eller injekteringsbruk mellan stenarna.

Moss

Mossa växer på utläggare stenar som är skuggade helt eller inte får mycket solljus. Mossan presenterar en risk för halka och falla. Om möjligt, klippa träd eller buskar för att mer solljus på marksten. Mossa kan tas bort med hjälp av högtryckstvätt, men åter kommer att växa snabbt. För längre bestående avlägsnande, behandla med en lösning av hushålls blekmedel och vatten. Blanda 1 kopp blekmedel till 1 gallon vatten. Applicera med en trädgård spruta, skrubba med en hård borste och låt blötläggning i 15 till 20 minuter. Skölj grundligt blekmedel kvar på marksten kan vara smart.

Olja och fett

Blot oljefläck med trasor inte gnugga. Täcka fläcken med olja absorberande lera, som lera-baserat kattsand. Låt sitta på fläcken i 24 timmar och sopa upp. Eventuella återstående fläck behandlas med tvätt diskmedel i en hink med varmvatten. Skrubba med en hård borste. Skölja helt. Detta kan behöva upprepas flera gånger för att helt ta bort gamla oljefläckar. Förhindra framtida olja fläckar genom att lägga en skiva av papp under motorerna av parkerade bilar.

Blod och mat fläckar

Använda flytande tvättmedel på fläckarna, Låt sitta i 20 till 30 minuter, och skölj sedan med varmt vatten. Ju förr behandlas denna fläck, lättare att ta bort.

Blad och tobak fläckar

Applicera hushålls blekmedel och skrubba med en hård borste. Använd handskar och skyddsglasögon. Skölj ordentligt.

Tire medar varumärken

Skrubba med vatten, tvättmedel och skur pulver. Använd en hård scrub pensel och skölj med mycket vatten.

Färg

Torka upp spill så snart efter utsläppet som möjligt. Skrubba latexfärg spill med skur pulver och vatten. Eventuella återstående färg kan tas bort från de paver stenarna med färgborttagningsmedel. Läs och följ anvisningarna noga. Oljefärger kräver användning av färgborttagningsmedel för borttagning.