Hur tar man bort överstrykningspenna fläckar

Hur tar man bort överstrykningspenna fläckar. Överstrykningspennor är otroligt bra när du studerar till ace att tentamen eller precisera en viktig passage i en text. Rosa, blått, grönt, orange och gula fläckar är tyvärr alltför vanligt händelse på kläder och matta. Överstrykningspenna bläck verkar vara skyldige. Läs vidare för att lära sig att ta bort den.

Instruktioner

•Ta en dusch. Det vanligaste stället att hitta en överstrykningspenna fläcken är på kroppen. Oavsett om du vaknade upp för att hitta neon gula hela ansiktet eller arbetade så hårt du inte märker chockrosa över dina händer, är står i duschen i tio minuter det bästa fläck borttagning systemet.

•Give kläder, väggar och mattor gnida en bra med vanlig gammal tvål och vatten. De flesta överstrykningspennor är vattenbaserat bläck, vilket gör tvål och vatten en bra fläckborttagningsmedel. Du kan behöva upprepa proceduren flera gånger att helt ta bort bläcket.

•Använd gnugga alkohol till det drabbade området. Men kommer att alkohol ta bort latexfärg och förstöra vissa tyger. Testa ett litet område och vara försiktig när du använder denna starka vätska.

•Använd saltvatten för kläder fläckar. Förutom att använda tvål och gnugga alkohol, vissa människor njuta deras färgade kläder i salt vatten och sedan frysa den över natten. Tina dina kläder på morgonen och köra det genom tvättmaskinen för gott-som-ny status.

•Pour en tvätt förbehandling vätska över fläcken och vänta 10 till 20 minuter. När tiden är slut, placera trycket på fläcken genom att gnugga tummarna över det drabbade området. (Förlägga en pappershandduk eller trasa i mellan--inte lägga händerna direkt på den före dander.) Låt fläcken blöt i ytterligare 10 minuter, sedan upprepa vid behov.