Hur tar man bort not och spont paneler med Drywall förening

Hur tar man bort not och spont paneler med Drywall förening

Tungan och not paneler, populär på 1970-talet, ser antingen retro och funky eller hopplöst föråldrade, beroende på din smak. Ta bort kontrollampa spåren genom att fylla dem med drywall förening (också kallade gemensamma förening, eller helt enkelt "mud") och ingen men du vet det är paneler under där. Kan cirka tre dagar för detta projekt och förbereda några röran från slipning. Du behöver inte vara en skicklig drywaller eller målare att fylla spåren och måla panel-- och när det gamla paneler är drywalled och målade, skillnaden kan vara ganska dramatiska.

Instruktioner

•Förbered PANELNING. Flytta möbler från väggarna och ta bort växeln tallrikar, konstverk, naglar och fönsterbehandlingar. Låg dropcloths längs basen av de boaserade väggarna.

•PRY av PANELNING remsorna med en hammare eller bända bar--detta är tunna remsor av trä eller vinyl som täcker sömmarna mellan panelerna. Om möjligt, Bänd upp golvlister samt. Detta kommer att göra jobbet för fyllning och slipning spåren mycket lättare och slutresultatet blir snyggare.

•Scrub väggarna med fett-skärning tvättmedel. TSK (tri-natriumfosfat) renare fungerar mycket bra. En blandning av en del diskmedel med tre delar varmt vatten tar också bort vax och smuts. Skölj PANELNING och låt den torka.

•Prime paneler med en bindning primer. Snabbtorkande oljebaserade eller tonat shellac primer följer normalt bäst, men några av de vatten-baserade kommer fungera om du vill undvika stark rök från lösningsmedelsbaserad grundfärg. Det kan vara frestande att hoppa över detta steg, men du riskerar drywall förening sprickbildning och peeling.

•Caulk klyftorna mellan panelerna om de är 1/4 tum eller smalare med Övermålningsbar silikon tätning. Om luckorna är bredare, täck dem med en remsa av glasfiber maska drywall tape. Det är självhäftande på ena sidan; bara hålla det över klyftan. Om du har använt fogtätning, låt det torka i fyra timmar.

•Använd ett första lager gips sammansatt med en 6 - eller 8-tums gips kniv. Jämna till det på jämnt, skrapa bort överskott som du går. Låt den torka--när det har blivit från grått till vitt, det är torrt. Det ta brukar ungefär åtta timmar.

•Använd en eller två mer rockar drywall förening. Det kommer förmodligen kräva två ytterligare skikt om spåren inte är mycket grunt. Slå av klumpar och åsar mellan rockar med gips kniven, men inte sand mellan rockar.

•Sand gips smidig med polack gips slipning pad. Fästa gips skicka mesh eller 120-slippapper till pad. Du kan också använda en slipning svamp eller Slipkloss, men påle sander gör det mycket lättare att slipa PANELNING.

•Prime den drywalled paneler med latex gips primer, och måla det med två lager färg. Om du vill textur i paneler, göra före grundning det.

Tips & varningar

  • Leta efter "no-damm" drywall förening formler. Dammet faller direkt till golvet i stället för flytande genom luften, vilket gör det mycket renare att arbeta med.
  • Bära ögonskydd när du skickar gips.