Hur tar man bort mattan lim rester

När du tar bort mattor och mattan uppbackning från ett golv, är ofta vad är kvar mattan lim rester. Lim används för att hålla stoppning på plats, vilket den gör riktigt bra. Ta bort limmet från betong eller trä kan vara utmanande. Med rätt verktyg, men du kan inte bara ta bort limmet, men kan du få det ser som om det var aldrig lim på golvet i första hand. Om det finns en hel del lim, kommer att ta hjälp av vänner eller familj vara till din fördel.

Instruktioner

•Determining typ av lim används gör en skillnad i hur den tas bort. Om färgen på limmet är brun eller mörkbrun, det är tjära-baserade, och måste sprit. Om limmet är gul i färgen, var det en allmän lim, som du måste nagga med din spackel.

•Var mineral sprit och gälla tjära-baserade limmet för att lossa limmet och göra det lättare för dig att ta bort. Att få din spackel under större lim bitar och skrapa bort hjälper påskynda jobbet.

•Scrape limmet bort med din spackel om limmet är en gul färg. Första försöket att chip och skrapa alla härdade limmet bort, tillämpa vissa allrengöringsmedel lim remover och låt det sitta i 30 minuter. Torka upp resterande limmet med en fuktig svamp.

•Kontrollera golvet är helt torr innan slipning eller utföra någon ytterligare behandling när du har tagit bort limmet.

•Realize det kan finnas några fläckar på den betong eller trä golv när du tar bort mattan limmet. Med cement golv är det förmodligen en icke-fråga om du planerar att lägga ny matta. För lövträd, kommer att du behöva refinish och vax dessa områden för att ta bort fläckar.

Tips & varningar

  • Det är en bra idé att ha en takfläkt eller golv fläktar på och Fönstren öppna när det gäller kemikalier. Rök från vissa självhäftande removers kan överväldigande.
  • Självhäftande removers är mycket brandfarligt, så gör inte rök eller ljus tändstickor eller tändare när du arbetar med självhäftande removers.