Hur tar man bort mattan lim från trappa

Självhäftande fungerar underverk för att binda saker tillsammans. Sedan kommer en tid när du vill dra isär dem igen, och att smeta ut av härdat lim är kvar. Mattan lim kan vara envis, lite envishet och lite försiktighet kommer att ta bort det utan att skada det underliggande materialet. Hålla det underliggande materialet som du samla leveranser. Om det är något som skulle skadas lätt, måste du köpa adhesive remover som inte är alltför frätande.

Instruktioner

•Citrus-baserade självhäftande removers anses ofta den säkraste och enklaste att använda, men om du är fortfarande orolig skadar det underliggande materialet, testa en liten mängd av den adhesive remover på den för att se om det orsakar någon skada. Om den gör, tvätta omedelbart med en fuktig trasa.

•Om plats var kvar oskadad, gälla adhesive remover härdade limmet. Det bör omfatta limmet helt så att det kan göra sitt jobb. Se till att låta det sitta enligt tillverkarens instruktioner.

•Scrape limmet bort med hjälp av en plast spackel. Gäller inte för mycket kraft eller du kan skada trappan.

•Att bli av med alla kvarvarande lim rester, applicera en liten mängd adhesive remover till området, låt det sitta i ett tag och skrubba med en fuktig trasa.

Tips & varningar

  • Självhäftande removers brukar finns i två typer, flytande och klistra in. Använda klistra in för vertikala ytor.
  • Sprit fungerar för vissa typer av lim. Om limmet är brun eller mörkbrun, sprit bör fungera och blir inte så stor risk att skada material.