Hur tar man bort hydraulolja fläcken från mattan

Hydraulolja är ett mycket tjockt ämne som kan orsaka permanenta fläckar när lämnas obehandlade. Hydraulisk olja används i flera typer av tunga maskiner. Om du spiller eller överföra hydraulolja på din matta, börja rengöring försök så snart du märker fläcken. Bana Expert rekommenderar att ta bort fläcken så snabbt som möjligt. Nya, fuktig fläckar är mycket lättare att ta bort från mattan än torkade fläckar.

Instruktioner

•Blot upp så mycket olja som möjligt med en torr handduk. Undvik att gnugga plats, eftersom detta kommer att driva oljan djupare in i mattan. Använd en ljus färgade handduk så du kan se hur mycket olja som du har tagit bort från mattan.

•Använd tvättsprit. Om utsläppet är mycket liten, föreslår god hushållning använda en liten mängd gnugga alkohol för att rengöra fläcken. Häll några droppar gnugga alkohol på en vit handduk och blot på fläcken. Gnugga inte fläcken. Använd endast en liten mängd gnugga alkohol. Om du använder för mycket, kan alkoholen tränga igenom på baksidan av mattan och skada stöd.

•Använd en kemtvätt vätska. Mrs Clean USA rekommenderar med en kemtvätt lösningsmedel ta bort större hydraulolja fläckar från mattan. Tillämpa en kemtvätt vätska på en fuktig handduk. Använda fukt på handduken för att blot på fläcken. Kemtvätt lösningsmedel kan användas generöst på mattan och är idealiska för stora oljefläckar.

•Rengör någon överflödig olja. En gång du har helt tagit bort carpet fläcken, rena området med tvål och vatten. Använd en handduk för att gnugga det tvål och vattnet i mattan att avlägsna alla återstående fett som är kvar från olja. Torka mattan med en fräsch handduk.

Tips & varningar

  • Eftersom hydraulolja är tjock, fet ämnet, kan att ta bort oljan ta flera försök. Om ditt första försök på att ta bort oljan inte lyckas upprepa processen ett par gånger innan du ringer en professionell matta renare.