Hur tar man bort hög trafik fläckar från en tunn matta

Om du har en gammal matta, ha du förmodligen vissa högtrafikerade fläckar nära dörröppningar eller runt stolar. Om din matta är gamla och tunn, du kommer inte att kunna använda en slipande mattan renare att ta bort fläckar och bör vidta försiktighetsåtgärder inte över bära din matta när du rengör den. De flesta av de lösningar som anges här kan köpas på din lokala affär.

Instruktioner

•Ta bort så mycket av det färgade materialet som möjligt med hushållspapper. Detta kan innebära att insupa en färgning vätska eller borsta upp smuts.

•Våt en ren trasa med klart vatten och försiktigt skaka den färgade matta fibrer. Var försiktig att blot fibrerna i stället för att gnida dem, som endast kommer att fläcken. Denna process kan helt ta bort fläcken om du har möjlighet att få till det snabbt.

•Om fläcken är fortfarande synliga, blanda 1 dl vatten med 2 droppar mild flytande diskmedel. Doppa en trasa i lösningen och noggrant blot det på fläcken. När belastningen över till en del av duken, flytta till en ren del av trasan. Vara noga med att inte använda för mycket pressar, som kan göra ett hål i din tunn matta. Fortsätta blotting på fläcken tills den är helt bort och går till steg 5.

•Om fläcken är fortfarande synliga, använda en kommersiell fläckborttagningsmedel, en mild på ömtåliga mattor, ta bort det färgade materialet. Applicera fläckborttagningsmedel till fibrer och följa tillverkarens instruktioner. Detta kräver vanligtvis att du blot fibrerna med en ren trasa tills fläcken tas bort.

•Tryck på en ren, torr trasa över området för att ta bort så mycket av fläcken remover och/eller tvål lösning som möjligt. Häll vatten över området och använda hushållspapper för att suga. Fortsätt med detta tills du har sköljt bort all tvål eller lösning återstoden.

•Let området torka helt innan du går på den eller byta möbler.

Tips & varningar

  • Använd aldrig en matta shampooer med rörliga borstar för att rengöra din tunn matta.