Hur tar man bort hårt vattenfläckar naturligt

Hur tar man bort hårt vattenfläckar naturligt

Om du har hårt vatten, är chansen du har fläckar på keramik eller glas ytor i ditt hem, särskilt i köket och i badrummet. Dessa fula fläckar orsakas av kalkavlagringar insättningar. De kan tas bort med kommersiella rengöringsmedel, men kemikalierna i dessa rengöringsmedel kan vara dåligt för miljön och som innehåller ingredienser som kan vara skadliga för husdjur eller barn. Istället Använd tipsen nedan för att ta bort hårt vattenfläckar naturligt.

Instruktioner

Hur tar man bort hårt vattenfläckar naturligt

•Skapa en naturlig renare. Använd en blandning av hälften ättika och hälften vatten för att skapa en miljövänlig hårt vatten fläckborttagningsmedel. Gör bara så mycket som du behöver, eftersom det är starkt doftande.

•Soak en trasa i blandningen, och placera det på fläcken. Låt blandningen dra in fläcken i några minuter, sedan skölj rent. Upprepa om det behövs.

•Soak små remsor av tyg eller bomull bollar på svåra att nå områden som bakom en kran. Använd en sprayflaska fylld med blandningen för att rengöra hårt vattenfläckar av en glas dusch dörr. Använd en pensel för att skrubba fläckar av glaset.

•För svåra fläckar på duschmunstycken, ta bort duschen huvudet helt och låt det suga i raka vinäger för en dag. Skölj ordentligt när du är klar och buff till en glans.

Tips & varningar

  • Rengöring vattenfläckar så snart som de är "fläckig" kommer att göra dem mycket lättare att ta bort. Skrubba med bakpulver för särskilt svåra fläckar. Prova att använda en helt naturlig renare som tillverkas av Seventh Generation (se länk nedan).