Hur tar man bort fläckar i ett Garage

De vanligaste produkter för att avlägsna fett och olja fläckar som läcker från motorfordon på garage golvet är bara milt framgångsrika. Avfettningsmedel och fläcken flyttpersonal bli av surface olja medan fett bosatte sig i porerna förblir synliga inom betong. Kemtvättar som kattsand fungerar oftast bättre att ta bort gamla och nya fläckar än de blandas med vatten. Både tvål och blekmedel städare kräver tunga skura, medan syra-typ rengöringsmedel äta bort inte bara fläcken, men urholkar konkreta.

Instruktioner

Utan vatten olja och fett städare

•Treat gamla och nya fett och olja fläckar med en vattenlösa konkreta renare (se referenser nedan.) enligt tillverkarens anvisningar.

•Pour en tjock hög med billig kattsand på fläcken. Lämna kullen på en ny fläck i en vecka. Om kullen inte har fullt ut absorberas oljan inom den tiden, lämna den på fläcken tills fläcken försvinner.

•Täcka gammalt fett och olja fläckar med ett generöst lager (två inches eller mer) av kattsand. Lämna den på fläcken en månad eller så. När fläcken försvinner, sopa upp skräp och kasta den. Gäller kattsand för fett och olja fläckar på utsidan uppfarter och uteplatser. Om det på obestämd tid, kommer det så småningom absorbera fläcken.

Andra metoder

•Pour ett lager av tvätt pulver eller diskmedel direkt på fläcken olja. För bästa resultat, ta itu med fläcken när det först verkar. Låt tvålen stå några minuter och skura det med varmt vatten. Upprepa om fläcken framhärdar.

•Mix bleka och vatten enligt tillverkarens anvisningar för rengöring fläckar med blekmedel. Häll blekmedel och vatten blandningen på en ny fläck, och låt det dra i några minuter. Skrubba kraftigt, och skölj sedan.

•Följ tillverkarens anvisningar noga när du använder Muriatic syra till ren olja och fett fläckar. Skrubba med en icke-slipande borste och skölj. Eftersom Muriatic syra inte ren men tar bort fläcken av eroderar betong, vara noga med att inte ändra det konkreta lagret för mycket.

Tips & varningar

  • Om ett motorfordon är känt att läcka olja, alltid parkera den över en kulle av kattsand att absorbera oljan som det läcker.