Hur tar man bort en Pool

Beslutet att ta bort en inground pool kan vara svårt. Det är en kostsam process som kräver mycket förberedelse, tung utrustning och hårt arbete. Det är förmodligen en lokala regeringens godkännande och tillstånd process att följa, och kan det finnas långsiktiga rättsliga och avslöjande frågor att överväga om du väljer att sälja fastigheten senare. Ändå kan att ta bort poolen vara den bästa lösningen för säkerhetsskäl eller om underhåll, reparationer och renovering blir för mycket att bära.

Instruktioner

•Kontrollera med din lokala planering avdelning att avgöra vilken behörighet, tillstånd och kontroller du behöver för att ta bort en pool. Om du inte följer de lokala koderna och dra tillstånd som krävs, kan du möta framtida stämningar från grannar och göra det omöjligt att sälja din bostad till ett rimligt pris i framtiden. Förstå att, även om du följer alla krav helt, du måste lämna ut pool borttagningen till en potentiell köpare om du bestämmer dig att sälja fastigheten senare.

•Locate en utgrävning entreprenör som gör att du kan göra så mycket av arbetet som du kan spara pengar på projektet. En komplett entreprenör som specialiserat sig på komplett pool borttagning kan kosta lika mycket eller mer än det ursprungliga priset för installation av poolen. Besluta vilka arbete du är villiga och har möjlighet att göra och vad du bör lämna till tung utrustning aktörer.

•Consider arbete du kan göra med en pneumatisk hammare, slägga, plocka och spade. Börja med att bryta upp den prydnad runt poolen. Ta bort all utrustning på däck, såsom staket, en bild, ledstänger och trampolin. Bryta ut pool coping och vattennivån kakel. Gräva upp och ta bort VVS-linjer kör från poolen till utrustning pad. Koppla från och ta bort elektriska conduit och linjer som löper till utrustningen som pool och pool ljuset.

•Break upp i sidoväggarna och botten av poolens konkreta skal. Pool skalet är byggt som en enda enhet, som en konkret badkar eller båt i marken. Skalet är förstärkt under hela med armeringsjärn, och övre omkrets, kallas obligationen balken, är särskilt tjock och förstärkt att hålla skalet tillsammans. Bryta alla upp detta i flyttbara bitar kräver antingen flera personer och flera dagar med handkraft hammare eller tung utrustning och specialdesignade breaker bilagor.

•Ta bort alla skräp och har det släpade bort. I vissa fall spillrorna skjuts in i den djupaste delen av poolen och används som fyllning. Dock kan detta utgöra ett problem senare om du eller en ny ägare vill bygga ytterligare struktur eller funktion på den del av fastigheten. Överväga den potentiella framtida användningen av området innan du bestämmer vad du ska göra med rivning spillrorna.

•Haul i små och medelstora sten och grus att fylla den utgrävda hål om halvvägs upp. Detta kommer att försäkra ordentlig dränering av området när det planteras senare. Nivå och tillåta stenar och grus att nöja sig med en dag eller två, sedan täcka detta skikt med ett två-fots lager ren fylla smuts. Tamp och rulla detta lager till en grov nivå. Lägga till en fot av matjord i taget, stampande och rullande varje lager, tills ytan matchar omgivande marken. Låt området sitta i minst en vecka innan plantering för att vara säker väl fast.

Tips & varningar

  • Kom ihåg att ringa för inspektioner vid varje krävs arbete innan du börjar nästa fas i projektet. Försöka rädda någon utrustning som är fortfarande användbar, som filter, pool pump och värmare. Du skulle kunna sälja dessa för att täcka kostnaden för projektet.
  • När rinner vattnet från poolen innan rivning, var noga att kontrollera lokala koder. I de flesta fall måste du neutralisera vattnet med klor-ta bort kemikalier och avloppet direkt till en P-fällan som bär vatten till din inhemskt avfall vatten system.