Hur tar man bort en dusch kran patron

En läckande duschmunstycke eller pip beror ofta på en felaktig dusch patron. Patronen distribuerar det varmt och kallt vattnet genom duschen. Det finns tätningar runt kassetten såväl inom patronen för att hålla vattnet från att läcka. Sediment skadar sigillen över tiden, som kräver avmontering och byte av dusch patron. Den vanligaste typen av dusch patron säkrar till kran VVS med en klämma och helt enkelt drar ur väggen.

Instruktioner

•Vrid av vattnet till duschen. Avstängningsventiler ligger bakom duschväggen med lucka eller dörr i nästa rum. Om du inte hittar avstängningsventiler, Stäng av den viktigaste vattenförsörjningen till ditt hus. Det är en bra idé att stänga av strömmen till varmvattenberedaren om du stänger av vattnet till huset. Detta förhindrar oavsiktligt bränna ut värmeelementen inuti varmvattenberedare.

•Locate Ställ in skruven som säkrar dusch kran handtag. Om din handtag spak typ, finns det en skruv under kurvan portion av handtaget nära basen på handtaget. Vissa har en liten gummi plugg att du drar ut med fingrarna för att komma åt ställskruven. För vridreglage typ handtag, bända bort täckplåten på ratten med en platt-head skruvmejsel att avslöja handtaget att säkra skruv. Ta bort låsskruven med en insexnyckel eller Phillips-skruvmejsel, beroende på huvudet på skruven.

•Dra handtaget bort dusch patron. Leta upp och ta bort skruvarna att säkra täckbricka plattan till duschväggen. Täckbricka plattan är stora dekorativa plattan som omger patronen ärmen. Ta bort låsskruvarna med Phillips-skruvmejsel och dra plattan från väggen. Ärm beläggningen patronen församling glida av också.

•Look för att behålla klipp runt utanför toppen av patronen. behålla klippet är en c-koppling som passar genom patronen och hylsan av hus VVS. Vissa tillverkare använda upp till tre klipp. Dra klippen ur patronen med tång nål näsa. Ta tag i slutet av patronen med en slip-gemensamma tång. Dra patronen rakt ut ur huset VVS.

Tips & varningar

  • Några dusch kranar använda en krage istället för klipp för att säkra kassetten. Skruva fast stoppringen moturs med tång för att ta bort kragen.