Hur tar man bort en chokladglass fläck på en skjorta

Hur tar man bort en chokladglass fläck på en skjorta

Choklad är ökända för att orsaka permanenta fläckar på kläder. När choklad kombineras med mjölk, socker och andra ingredienser att formuläret glass resulterande fläcken på skjortan är en klibbig, socker-baserade, färgämne fläck. Snabba åtgärder är viktigt när man arbetar med någon typ av choklad fläcken och hjälper till att förhindra socker och mjölk bildas en stel, klibbiga plats med bortskämda mjölk lukt. Rätt behandling levererar och tekniker bort choklad glass fläcken från din skjorta utan att lämna några kontrollampa tecken.

Instruktioner

•Scrape av överflödig choklad glass från skjortan med en sked. Ta bort så mycket av glassen som möjligt så du kan koncentrera dig på att ta bort fläcken från inom tyg fibrerna.

•Combine 1/2 tsp. maträtt tvätt rengöringsmedel, 1 msk ammoniak och 1 quart kallt vatten i en hink. Rör blandningen tillsammans innan du placerar din glass målat skjorta i lösning. Låt den ligga i blöt i 30 minuter.

•Ta bort tröjan från dyblöt lösning och flush baksidan av fläcken med kallt vatten. Eftersom vattnet rinner igenom tyget gnugga tyget med fingrarna för att hjälpa lossa och ta bort fläcken. Tillbaka skjortan till ammoniaklösning i blöt i 15 minuter.

•Var din skjorta ur dyblöt ammoniaklösning och skölj med kallt vatten. Tillämpa enzym fläckborttagningsmedel att bryta ner proteinerna i fläcken. Lämna fläckborttagningsmedel på i 15 minuter.

•Launder din skjorta i kallt vatten med tunga tvättmedel och 1 kopp syre blekmedel. Syre blekmedel är säkert för alla färger av tyg och ökar för att torka kläder makt tvättmedlet att ta bort alla återstående choklad glass fläcken. Kontrollera att hela fläcken tas bort före torkning din skjorta som detta kan ställa någon fläck som är kvar.

Tips & varningar

  • Spola en färsk choklad glass fläck med kallt vatten att ta bort så mycket som möjligt.
  • Ersätta blekmedel för syre blekmedel när du tvättar en vit skjorta.
  • Undvik varmt vatten och torrare värme när man arbetar med en protein fläck. Värme kockar proteinerna i fläcken vilket gör att bli permanent.