Hur tar man bort en Casement fönster vev

Hur tar man bort en Casement fönster vev

Casement windows använder en vev att öppna och stänga fönstret. Fönstret vevar slitage ut över tiden, speciellt handtag delen av vev. Ta bort en casement fönster vev är inte svårt. Innan du tar bort veven, kontakta fönster återförsäljare för en ersättning. Vissa hem förbättring centra har casement fönster vevar, men inte en mängd. Du behöver bara ett par av handverktyg och lite tålamod att ta bort och installera en.

Instruktioner

• Öppna fönstret casement med fönster vev. Om handtaget är sliten och bara snurrar på veven stjälken, dra i handtaget bort vev stammen. Spänn käkarna på ett par skruvstäd grepp runt stammen för veven och öppna fönstret veven med skruvstäd-grepp som startveven.

• Öppna fönstret tills rullen Bussning på slutet av raderna veva arm upp med skåran på fönstret spår. Bussningen liknar en roller i änden av den arm som rör sig casement fönster öppna.

•Tryck på fönsterkarmen något med en hand och manövrera arm ur fönstret spåret. Om dina fönster vev har en pivot arm fästa längst ned i fönsterkarmen, koppla från pivot armen genom att ta bort skruven på undersidan av ramen med en Phillips-skruvmejsel.

•Hitta skruvarna som säker den dekorativa casement täcka över toppen av fönstret veven. Ta bort skruvarna med en Phillips-skruvmejsel och lyft casement täcka utanför fönstret veven och från fönsterkarmen.

•Ta bort två skruvarna som säker fönstret crank organ till fönsterbrädan med en Phillips-skruvmejsel. Lyft fönstret veven utanför tröskeln och ur vägen.