Hur tar man bort cigaretten rök lukt från möbler

Hur tar man bort cigaretten rök lukt från möbler

Om någon i din familj röker eller du har köpt några möbler bara för att upptäcka ägaren var storrökare, har du förmodligen upptäckt effekter cigarettrök kan ha på dina möbler. Porösa material som tyg och stoppning i möbler, absorbera cigarettrök och orsaka en uppbyggd av lukt. Samtidigt inte den mest trevliga eller lätt jobb, kan du ta bort Cigarettrök lukt från dina möbler med några enkla leveranser och några upprepningar.

Instruktioner

•Sprinkle bakpulver frikostigt på tyg möbler. Oroa dig inte om att använda för mycket; bakpulver kommer inte skada eller bleka dina möbler på något sätt. För icke-tyg möbler, använda en sprayflaska att spraya möblerna frikostigt med rak vit vinäger och låt det sitta. Placera en handduk under möblerna att absorbera några droppar.

•Hållare bakning soda in i fibrerna av tyg möbler genom att arbeta bakpulver med tillbaka och tillbaka rörelser av borsten. Kan bakpulver sitta i tyg för minst en timme.

•Torka vinäger av icke-tyg möbler med en ren handduk. Handduken tur gul eller brun från cigarett rök. Fortsätta att spraya möblerna med ättika, och torka tills inga fler fläcken överföringar till handduken.

•Vacuum bakpulver bort av tyg möbler. Om lukten kvarstår, upprepa proceduren tills lukten är borta.

Tips & varningar

  • Lämna bakpulver att sitta över natten på möbler som har en särskilt tung rök lukt. Om det är praktiskt möjligt, placera möbler utomhus, också; frisk luft hjälper.
  • Håll barn och husdjur borta från bakpulver och ättika.