Hur tar man bort cigarett rök lukt från Naugahyde

Naugahyde är en typ av syntetiskt läder. Det används för många objekt, till exempel bagage och möbler, där hållbarhet och stil av läder önskas men till ett billigare pris. Du kan enkelt underhålla Naugahyde objekt med milt rengöringsmedel du har runt ditt hem. Det är en typ av vinyl belagt tyg, så städare som fungerar på vinyl klädsel kommer att arbeta på Naugahyde. Cigarett-rök lukt clings till de flesta material och kommer att dröja länge på detta material såvida du ren och luktfri det. Lyckligtvis påverkas Naugahyde inte negativt av vatten, som läder, och du kommer att kunna dämpa mycket av cigarett lukt genom normal rengöring.

Instruktioner

• Fyll en hink eller en diskbänk med varmt vatten. Lägg till några mild flytande diskmedel eller en liknande all-purpose cleaner (utan blekmedel) i vattnet. Som Naugahyde.com rekommenderar att man Använd en lösning 10 procent diskmedel. Detta är en del diskmedel till 10 delar vatten.

•Soak en svamp i tvål och vatten och torka ner varje del av det Naugahyde objektet. Om det är en möbel, ta bort alla kuddar eller andra objekt innan du börjar rengöra.

•Scrub ytan väl och skölj med en handduk fuktad med rent vatten. Obs: Du kan behöva tvätta objektet mer än en gång.

•Smell Naugahyde objektet när det har torkat. Om cigarett-rök lukt dröjer, strö bakpulver över Naugahyde. Lämna den där över natten och sedan torka bort med en soapy svamp följande dag. Spola tvålrester med en våt trasa.

Tips & varningar

  • Om Naugahyde artikeln är en möbel, kan rök doften vara i trä och fyllning samt som i klädseln. I så fall blir det svårare att ta bort. Måste du låta objektet sitta ute i det fria för att diffus lukt.