Hur tar man bort cigarett rök lukt från ett hem

Hur tar man bort cigarett rök lukt från ett hem

Frän, inaktuella lukten av cigarettrök dröjer sig kvar långt efter cigaretten har släckts. När cigaretter är rökt regelbundet i ditt hushåll, kommer att lukt och fläckar infiltrera dina väggar, möbler, draperier och golv. Medan den självklara lösningen skulle vara att ha rökare som bor i ditt hem rök utomhus, kan du ta bort Cigarettrök lukt med förnödenheter i ditt hem. När cigarett lukten är borta, be rökare att kliva utanför innan de tänds, eftersom det är bättre för ditt hem och din hälsa.

Instruktioner

• Fyll tvättmaskinen med möjligt för tvättbara gardiner, draperier och möbler slip hetaste vattnet täcker. Tillsätt den rekommenderade mängden tvättmedel plus 1 kopp vit vinäger att befria dina objekt av cigarettrök lukt. Hang-torka dina draperier och slip överdrag utanför för en extra skjuts av frisk luft.

•Sätt i små skålar fylld med vit vinäger i ditt rum, en skål i varje rum. Vinäger kommer att neutralisera rum när du arbetar med rengöring och ta bort cigarett fläckar och lukt.

•Combine 2 koppar vit vinäger, 8 koppar hett vatten och 1/2 kopp bakpulver i en hink. Ättika och bakpulver kommer fizz upp, vilket är normalt och helt säker.

•Scrub alla ytor med ättika lösning. Använda rengöring dukar på stoppade och icke-stoppade möbler och en plast scrub pensel på hårda ytor som dörrar, väggar och golv i lövträ eller kakel. Uppdatera lösningen på ditt tyg eller skrubba pensel ofta och göra en ny rengöring lösning när vattnet ser smutsig.

•Wash vinäger och bakpulver lösningen av dina ytor med en ren trasa doppad i vatten. Fortsätta att tvätta för att ta bort rengöring lösning och cigarett fläckar och lukt. Ättika och bakpulver både ta bort fet nikotin rester och neutralisera inaktuella cigarett lukt.

•Våt-vacuum din stoppade möbler för att ta bort fukt från rengöring och sköljning process. Torra hårda ytor och möbler med en ren trasa.

•Köra en mattrengöring maskin över din matta, med hjälp av mattan schampo och en lukt neutralizer. Tvätta mattor två gånger, om det behövs, om vattnet fortsätter att komma upp smutsiga-letar du efter första tvätten. Öppna windows, om möjligt, för att hjälpa din matta torr.

Tips & varningar

  • Placera citrus skal i skålar och lämna dem runt ditt hem för att fräscha upp luften och ta bort lukt cigarettrök.
  • Om rökare måste röka inomhus, fylla askkoppen med kattsand som innehåller kol. Träkol i kullen hjälper absorbera cigarett lukten.