Hur tar man bort cigarett rök lukt från en bok

Cigarett lukten har ett sätt att genomsyrar varje objekt som det kommer i kontakt med och lämnar en kvarstående lukt eller fläcken. Inget som kommer i kontakt med det är säkert, ens inte böcker. Det är dock tur, att kvarstående lukt är så lätt att ta bort som det var att sätta dit. Det tar bara lite tålamod och know-how och lukten av cigaretter kan lyftas från böcker med minimal ansträngning.

Instruktioner

Flera alternativ

•Placera en bakning rack i en låda och strö bakpulver runt den. Placera boken på bakning rack så det är förhöjd och inget bakpulver röra den. Stäng upp lådan och låt det sitta i flera dagar. Kolla på det regelbundet och uppdatera bakpulver när en vecka tills lukten är borta.

•Placera krossad träkol i en gammal socka och lägga den i en plastpåse tillsammans med boken och binda upp påsen. Träkol hjälper till att eliminera lukt. Lämna påsen förseglas i tre dagar. Kolla boken för att se om det fortfarande luktar och upprepa om nödvändigt tills lukten är borta.

•Placera tre sköljmedel lakan i en lufttät påse tillsammans med boken och låt det sitta i 48 timmar. Boken bör lukta fräsch och ren när du dra ut.

•Placera cedar ett par nävar chips i en återförslutningsbar plastpåse med boken. Ställa in påsen i en sval torr område och kolla på det i 24 timmar. Om lukten kvarstår, försegla det tillbaka upp för ytterligare 24 timmar.

•Häng boken från ett klädstreck med klädnypor på båda hörnen på en varm solig dag. Lämnar bok där för tre till fyra timmar och låta solen göra jobbet åt dig.

Tips & varningar

  • Undvika att använda starka kemikalier och alla vätskor eftersom detta kan skada boken.