Hur tar man bort bokstäver färg

Hur tar man bort bokstäver färg

Målade bokstäver kan användas för dekorativa ändamål eller för att skapa ett tecken på en glasyta. Att veta hur man tar bort målade bokstäver är användbart, så att du kan återanvända vissa glasytor. Att ta bort bokstäver färg är inte en svår uppgift, men kan ta lång tid, beroende på mängden och typ av färg och där det är beläget. Skrapor kan användas för att ta bort bokstäver färg men rekommenderas inte tills det sista steget i borttagningsprocessen så att glaset inte är repad eller hack.

Instruktioner

•Squirt tändvätska på glaset där målade bokstäver är. Tändvätska är inte lika hårda som vissa andra kemikalier och kan användas på många ytor utan att skada.

•Tillåt tändvätska sitta på ytan i 15 minuter. Detta mjukar upp färgen så du kan torka mest, om inte hela, bort.

• Använd en torr trasa för att torka bort så mycket färg som du kan. Detta kräver några tuffa skura. Om alla färgen inte tas bort efter att göra detta, gå vidare till steg 4.

•Pour aceton på en trasa och torka de områden som fortfarande har målat bokstäver synliga. Du kan behöva göra detta två gånger. Om trasan blir mättad med för mycket färg, få en ren. Detta tar bort mer färg istället för att bara flytta.

•Använd en liten paint skrapa om målade bokstäver visar fortfarande på glasytan. Vara mycket noga med att inte repa eller chip glaset.