Hur tar man bort bakad på fett från Non Stick stekpannor

Vissa rätter lämna dina kastruller som ser ut som en plats där fett går för att dö. Du kanske tycker att ingen mängd av armbåge fett kommer att tillåta din maträtt svamp för att ta bort som bakas på fett. Du behöver en Plan B och kanske även en Plan C för att få din nonstick köksredskap tillbaka till ett användbart tillstånd. Oroa dig inte, med lite vatten, diskmedel, värme och ett par verktyg bör du kunna ta bort som bakas på fett från din nonstick köksredskap.

Instruktioner

Ta bort bakad på fett från Nonstick köksredskap

•Placera din nonstick köksredskap med bakad på fett i vasken.

• Fyll din diskbänk med varmt vatten och tillsätt 2 msk diskmedel som är fett kämpar i vattnet. Swish vattnet ett par gånger att distribuera tvål och göra vattnet diskmedel.

•Let nonstick kastruller Blötlägg i varmt vatten i ca 20 minuter för att lossa den bakade på fettet. Sedan ta kastruller och försiktigt skrapa dem med en plast spatel till avlägsna fett. Tvätta kastruller normalt om fettet är nu borta. Tvätta dem med en nylon scratch pad om bara en liten mängd bakad på fett kvar, scratchy pad bör ta bort den lilla mängden fett.

• Fyll din nonstick kastruller med vatten och en tesked av maträtt tvål och placera dem på spisen på medellång låg värme om den bakade på fettet verkar vara riktigt envis. Värmen ska vidare hjälpa lossa fett, så att du kan ta bort det med ett anteckningsblock med nylon.