Hur tar jag hand om mamma i lag växt?

Hur tar jag hand om mamma i lag växt?

Hittade i hushåll sedan den viktorianska eran, är krukväxter mother-in-laws tungan växter även känd som orm och svärd anläggningar. Med dramatiska, svärd-formade blad får denna lättskött växt sitt smeknamn från dess lång, skarp spets, tungan-formade blad. Mother-in-Laws är visuellt dramatiska, kan pågå i decennier och som torra förhållanden. I själva verket de trivs när något försummade och göra bra under stress.

Stressad

Sansevieria familjen består av mer än 60 arter. några av de mer vanliga sorterna är Silver Hahnii, gyllene Hahnii och Hahnii (även kallad Fågelboet). Förutom att vara lättskött krukväxter, trivs många Sansevieria sorter utomhus, allmänt i tropiska och semi-tropiskt regioner. Lätt regn och fuktiga förhållanden hålla bladen smidig, medan väldränerad undervegetation håller rötterna från ruttnande. Från klippor till branta sluttningar, mother-in-laws växter är otroligt segt att betydande temperatur SKIFT och tål nästan full sol till skugga. De kommer att växa i direkt solljus om det finns tillräckligt fukt i luften, men de kommer att sprida sig och själv propagera mer kraftfullt i filtrerad ljus.

Torra rötter

Det som kommer att döda Sanseviera oftast är rotröta. Om du vattnar krukväxter en gång i veckan, hoppa över en vecka till mother-in-laws tunga vattenväxter. Uppsvällda-liknande rötter måste torka mellan vattningarna och föredrar att vara trångt snarare än för att fylla en oversize behållare. Använda varje inomhus planteringsjord mix, men märken med en frisk del av per-lite kommer att hålla rötterna från behålla för mycket fukt. När bladen skadas eller gulnat, avbröt dem vid markytan. Ny tillväxt kommer snart att omfatta stub-funktionen. Om du vill dela växter, försiktigt separera rötterna och åter växt ordentligt med halv krukväxtjord och hälften per-lite i små behållare. Du kan också föröka växten med leaf sticklingar.

Att blomma

De flesta mother-in-laws tungan växter blomma bara ibland. Vissa växter blomma aldrig och andra blommar bara en gång ett decennium. Spike, delikat, kortlivade vita blommor kan visas när anläggningen är stressad eller när det har varit på en sällan bevattningsprogram. Snittblommor på botten av stjälken när blommar torkar, och anläggningen kommer att återfå sin styrka för att producera nya blad. Hålla krukväxter från direkt solljus och utkast. Hela dagen filtrerade ljuset är bäst nära någon exponering fönster. I kalla klimat, som dina växter på ett däck eller uteplats för några timmar varje eftermiddag i slutet av våren. De svarar på frisk luft, våren duschar och varmt solljus med ny tillväxt.