Hur ta isär en ismaskin på en Kenmore sida-vid-sida

Kenmore sida-vid-sida-serien av kylskåp har en lodrätt orienterad uppsättning fack, ett för kyl och en för frysning. Frys dörren har en ice dispenser som ansluter till och bygger på ice maker församlingen inom den Kenmore frysfack. Ibland kan denna ismaskin kan vackla och reparationer kan inte räcka, vilket ger ett behov att ta isär och ta bort ice maker församling. Du kan utföra denna uppgift även om du saknar kännedom om Kenmore kylskåp design.

Instruktioner

•Flytta Kenmore kylskåpet något från väggen, bara tillräckligt för att komma åt på baksidan av apparaten. Följa spår av vattenförsörjning röret på baksidan av Kenmore ner till där den ansluter till ventilen med ett handtag på den i väggen. Detta är avstängningsventil för vatten. Rotera den ventilen handtaget medurs att stänga av vattentillförseln.

•Ta bort Kenmore kylskåp power kabel från vägguttaget.

•Öppna dörren frys på Kenmore kylskåp att komma åt ice maker församlingen på insidan. Lyft ISLÅDA upp och ut. Det är inte säkrad av några skruvar.

•Ta bort skruvarna att säkra ice maker församlingen inom den Kenmore frys med hjälp av en 1/4-tums hex. Observera att det kommer att finnas flera skruvar längs toppen och botten av ismaskin ta bort, även om det exakta antalet varierar beroende på den specifika ice maker modellen du demontering.

•Koppla bort ice maker's sele från Kenmore frys sele. Dessa två elektriska selar är anslutna via alla typer av deras flikar. En sele sträcker sig ut på baksidan av ismaskin, och den andra sträcker sig ut från baksidan av den Kenmore frys. Trycka på flikarna tillsammans att lösgöra deras lås och separera de två selar.

•Dra Kenmore ismaskin ur frysen.