Hur ta isär en dubbel Hung fönster

Hur ta isär en dubbel Hung fönster

En dubbel hängde fönster har ett topp- och skärp. Både skärp bilden i sina egna spår, till skillnad från den enda hänga fönster, vilka endast botten skärp bilder. Dubbla utåtgående fönster är verkligen lätt att ta isär, vare sig för rengöring eller reparation. De nyare stil dubbla utåtgående fönster är enkla att ta bort fönster skärp från vinyl eller trä spår, skärp fönster dyker bara rätt ut. De äldre stil dubbla utåtgående fönster behöver använda några verktyg.

Instruktioner

•Lift upp cirka sex inches på botten skärp. Tryck spakarna på bristen på och dra toppen av bågen ut. Om dina fönster har skjutbara spakar på vardera sidan av toppen av bågen, tryck spakarna in mot mitten av fönstret och dra upp på bågen ut.

•Grab båda sidor av skärp och lay bågen horisontella på ramen. Lyft ena sidan av bågen och ta bort.

•Dra ner översta skärp tills du kan se spaken eller spakar på toppen av bågen. Tryck in spakarna som du dra ut toppen av bågen och lekmanna-bågen horisontella på ramen. Lyft ena sidan av bågen och ta bort skärp från ramen.

•Sätt bända bar slutet mot hållplatsen som håller botten skärp i banan, om du har det gamla stil dubbel hängde fönstret utan hävstänger. Knacka försiktigt bända bar med en hammare till slutet av bända bar är under stoppet som håller bågen. Tryck på den bända bar att häva stoppet och ta bort. Det finns en hållplats på varje sida av ramen som innehåller fönstret skärp i spåret, ta bort båda sidor.

•Kapa repet, med en mattkniv, gratis botten skärp och ange botten sash åt sidan. Bänd ut den mellersta pärla som skiljer de två skärp. Skjut upp skärp ner och skär repet för att ta bort den översta skärp.