Hur ta betongen för en bastu badkar

Hur ta betongen för en bastu badkar

En bastu badkar (bubbelpool) är större än en vanlig balja, hålla fyra eller fler passagerare. Den är försedd med högtrycksstråle sträcker sig från sidan. Dessa sprutar ut massera huden och cirkulerar varmt vatten med större än 104 grader Fahrenheit. Dess storlek, måste den placeras på en betongplatta för optimal stabilitet. Räkna betongen för att en hög grad av noggrannhet kommer att spara tid och pengar. Du kan beräkna betong krävs för en bastu badkar i en till två timmar, beroende på storleken och omfattningen av projektet.

Instruktioner

•Measure längd och bredd av bastu badkar och spela in dessa mätningar på ett anteckningsblock.

•Bestäm vatten och åkande kapaciteten för badkaret. Detta är nödvändigt i räkna betong för badkar stålämnen för tjockleken på plattan beror på den totala vikten på badkaret. Eftersom en gallon är lika med 8 pounds, kan du bestämma viktkapacitet på bastun.

•Multiply de totala gallons gånger åtta (1 gallon är lika med 8 pounds). Om badkaret rymmer 500 gallon, sedan multiplicera åtta gånger 500 för att få den totala vikten av vatten, vilket är 4 000 pund. Ta den totala vikten av den badkar, total vikt för åkande kapacitet och totala vatten och kombinera dem.

•Calculate behövs tjockleken av betong genom att den totala vikten (5 500 pounds), dividera med 1 000 (pounds per 2 inches med tjocklek) och multipliceras med 2 (tum tjocklek per 1,000 pounds). Till exempel väger ovan vattnet 4000 pounds. Tänk dig att åkande totala viktkapacitet är 1000 lbs. (baserat på instruktionsboken) och badkaret är 500 pounds. Kombinera dessa för att få en total vikt på 5 500 pounds (5.500/1, 000 x 2 = 11). Runt de 11 inches till 12 inches.

•Multiply längd gånger bredd badkaret att få den totala kvadratmeterantalet av betongplattan. Till exempel om badkaret är 8 fot lång och 8 fot bred, har du 64 kvadratfot.

•Multiply totalen kvadratfot gånger tjockleken platta att få totalen kubikfot av betong. Till exempel gånger 64 kvadratfot 1 fot lika med 64 kubikfot av betong behövs. Konvertera den 64 kubikfot till kubik gårdar genom att dividera 64 av 27 för att få 2.37 gårdar av betong.

•Round kubik varven upp till 2,5 kubik gårdar eftersom du inte kan beställa betong i mindre än ett halvt varv.