Hur storlek kablar mellan polack mätaren & en elektriska panelen

Hur storlek kablar mellan polack mätaren & en elektriska panelen

Den kabel som ansluter mellan mätaren stången och en elektriska panelen är hur El levereras till ditt hem. Det är viktigt att rätt storlek och typ av kabel används som får antingen fel är potentiellt farligt. American Wire Gauge (AWG) är det system som används för att bestämma tråd storlekar som överensstämmer till nationella elektriska kod (NEC). All kabel som ansluter till din elektriska panelen från polack mätaren måste klassificeras som elektriska tjänst intrade kabel (SE).

Instruktioner

•Öppna elektriska panelen dörren till tillträde effektbrytare. Circuit breakers är en ganska lång rad av växlar som resa om du får en överbelastning eller ett elektriskt fel. Om du inte har brytare, då du kommer att se en linje av säkringar.

•Look på varje brytare eller säkring. Varje brytare eller säkring har en ampere betyg markerade på den. Om det inte är på brytare eller säkring, sedan det är märkt över eller under brytaren. Alternativt kan märkningen vara på insidan av dörren elektriska panelen.

•Se noterar ampere betyg för varje brytare eller säkring. Skriv betyget för varje brytare eller säkring på ett pappersark. Lägg till alla ampere betyg tillsammans och sedan lägga till 10 procent i figuren. Detta säkerställer du storlek kabeln korrekt. Till exempel, om de totala ampere du skrev ner lägger till upp till 100 ampere, sedan 10 procent av 100 är lika med 10, så Lägg 10 till 100 att få 110 ampere.

•Kontrollera online för att hitta en webbplats som erbjuder information om kabel storlek beräkning. Många av dessa webbplatser visar en tabell där du kan använda den information som tidigare noterade för att fastställa den faktiska kabel storlek du behöver.

•Se till den figur du beräknat tidigare. Följ en kolumn ned tills du kommer till en linje med en siffra i rutan som är samma eller något ovanför siffran du skrev ner. Kolumnen är sannolikt att vara titeln "Max ampere" eller liknande. Detta motsvarar vanligtvis de högsta ampere kabeln kan säkert göra.

•Look längs linjen och kolla kolumnrubrikerna. En av rubrikerna är sannolikt att säga "AWG storlek" eller liknande. Den plats där ampere och kabel storlek på samma rad motsvarar den kabel storlek du behöver.

Tips & varningar

  • All kabel som är fast externt måste vara termoplast, värme och vatten motståndskraftig (THW) förutom att vara specifik tjänst intrade (SE) kabel. Bokstäverna THW och AWG storlek märks tydligt längs kabeln.
  • Den kabel storleken kan också påverkas av avståndet mellan Polen och panelen. Kabeln skapar elektriskt motstånd och du kan få vad som kallas "spänningsfall", vilket innebär att spänningen på panelen kan vara mindre än spänningen på stången.
  • Endast använda denna artikel som en vägledning för beräkning av kabeln storlek som krävs. El är farligt, så får en behörig elektriker att beräkna de exakta kabelkrav.