Hur storlek en vattentank Expansion

Storleken på en vattentank expansion beror på olika aspekter av ditt vatten värmesystem och är i grunden en funktion av storleken på panna varmvattensystem och hydroniska loop. I allmänhet avslutas dimensionering av en tank av personen eller företaget som designat och installerat din panna varmvattensystem. Tanken ska vara stort nog att när vattnet tillsätts det luften inne inte är komprimerad till ett tryck som är mer än vad systemet kan hantera. Storlek är baserad på beräkningar som är specifika för typ av tank.

Instruktioner

•Obtain följande information om ditt varmvatten värmesystem: gallon kapacitet av din totala vattensystem, temperaturen på vattnet när systemet är fylld, genomsnittliga maximala arbetstemperatur, minsta tryck och den maximala arbetstryck. Denna information kan vara i den litteratur som du får från företaget som installerade systemet, eller du kan behöva be företaget eller entreprenören direkt.

•Hitta expansion faktorn för ditt system genom att lokalisera den på tabellen expansion faktor. Den expansion faktorn är produkten av sista och första vattentemperaturer på vattnet som det körs genom ditt system.

•Multiply expansion faktorn av hela systemet vatteninnehållet att få utökad vattenvolymen.

•Bestäm acceptans faktor med hjälp av acceptans faktor diagrammet. Acceptans faktorn är en produkt av den högsta och lägsta driftstryck.

•Divide expanderade vattenvolymen acceptans faktor. Detta ger storleken på tanken ditt system kräver, i gallons.

Tips & varningar

  • Bekräfta din beslutsamma tank storlek krav med en specialist, eller har en inspektera ditt system och göra en rekommendation om den ursprungliga entreprenören inte kan hittas.