Hur storlek en elektrisk värmare

Elektriska värmare kommer i olika storlekar. De är stora i watt, kilowatt, eller BTU. När du planerar installationen av en elektrisk värmare, måste du först räkna ut hur stor en värmare krävs att värma utrymmet effektivt. Målet är att använda minsta möjliga elektriska värmaren men inte så liten att den inte kan värma utrymmet. Med hjälp av en värmare som är för stor kommer att värma utrymmet till önskad temperatur, men det kommer också förbrukar mycket mer energi.

Instruktioner

•Calculate kvadratmeter av rummet eller området du vill värma med en elektrisk värmare. Mät längd och bredd av rummet och multiplicera dessa nummer tillsammans för att beräkna kvadratmeter.

•Tillåt mellan 10 och 15 watt per kvadratfot beroende på ditt hem isoleringsvärde. För nya, välisolerade bostäder, kan du använda 10 watt. För bostäder med genomsnittliga isolering, bör du använda 12 watt. För äldre hus med dålig isolering, använda 15 watt per kvadratfot.

•Multiply rummets område av de tillåtna wattna per kvadrat fot för att beräkna hur många watt som det tar att värma det rummet. Till exempel, om ditt rum är 100 kvadratfot, bör din värmare storlek vara mellan 1 000 och 1 500 watt, beroende på värdet som isolering.

•Välj en lagom stora värmare. Om du inte hittar en värmare på beräknade wattal, alltid välja nästa storlek större för ditt rum. Om du väljer en mindre storlek, kommer det inte att kunna värma rummet för att din önskad temperatur.

Tips & varningar

  • Om din takhöjd är mer än 8 fot, öka wattal med 25 procent för varje ytterligare 2 fot höjd. Till exempel om ditt tak är 12 fot, bör du öka värmare storleken med 50 procent.
  • Överväg att använda en värmeförlust kalkylator för en mer exakt mätning av byggnadens behov.