Hur stor kan en Växtstubbar få?

Hur stor kan en Växtstubbar få?

I dess infödda Madagaskar omfattar släktet Växtstubbar mer än 200 arter, varav nå höjden av buskar eller små träd medan andra växer så snyggt marken-täcker. Även om en Växtstubbar inte växer lika stor i odling utanför sitt hem native ön, kan du hjälpa växten nå sin potential genom att ge den rätt ljus, vatten och jord.

Skillnaden

Även om alla 200-plus arter bära släktnamnet Växtstubbar, kallas Växtstubbar blossfeldiana brukar "Växtstubbar" i USA. Som alla arter i släktet är Växtstubbar ett saftigt, vilket innebär att den har tjocka, köttiga blad och stjälkar som lagrar vatten. Om du bor utanför dess perenna sortiment US avdelning av jordbruk växt härdighet zoner 10 och 12, kan du växa en Växtstubbar som en krukväxt. Den växer långsamt och vanligtvis når en höjd av 6 till 18 inches med en lika stor spridning.

Ljus

Rätt ljus är den främsta bidragsgivaren till växt tillväxt inomhus, enligt University of Georgia College i jordbruks- och miljövetenskaper webbplats artikel. Om du växer en Växtstubbar innanför eller utanför, ge den minst fyra timmar i direkt solljus. I vissa områden, kan eftermiddagen solljus vara för hård; i ett sådant läge, placera anläggningen var det mottar morgon solljus. Om du växer en Växtstubbar i svagt ljus, dess tillväxt kan vara gänglig, och växten kan bli svag.

Vatten

Som en suckulent växt är växtstubbars torka tolerans en anpassning till att leva i det torra klimatet av dess infödda Madagaskar, som tar emot färre än 10 till 15 inches av nederbörd per år. Under växtens aktiva växtsäsongen, vatten dess jord förrän jorden torkar helt. Vatten grundligt, tills marken är mättad och vattnet rinner fritt från anläggningen potten botten dräneringshål. Om du strö bara smutsa med ljus vattningarna, plantans tillväxt kan snedvridas och anläggningen inte kan växa till sin potential. Under vintern och i ett svagt ljus, vatten en Växtstubbar precis tillräckligt för att hålla den från vissnande.

Mark

En Växtstubbar blomstrar i jord eller en soilless mix som dränerar väl. Det är känsligt att ruttna om sina rötter är nedsänkt i vatten. En lämplig plantering blandning består vanligtvis av 1 del planteringsjord eller trädgårdsjord plus 1 del grov sand. Testa blandningen för rätt konsistens genom att vattna det, greppa en handfull och pressa vattnet ur handfull. Om det är en bra saftiga mix, bör det falla sönder istället för att klumpa ihop. Du kan också använda en soilless mix förpackade för kaktusar och suckulenter.