Hur stor får en Moonflower?

Vit moonflower (Ipomoea alba) och lila moonflower (Ipomoea Concha) spretig, många-blommade vinstockar som blommar på natten och är kända för sina doftande Blom. Även om härliga, men kan dessa stora, slingrande växter lätt bli invasiva i de flesta delar av USA.

Identifiering

Vit moonflower är ett anbud perenn vine vinter härdiga till US Department of Agriculture växt härdighet zoner 10 och 12. Native till tropiska Amerika, det är inte så produktiv eller härdig som sin kusin den lila moonflower, mer känd som lila morning glory, som är sannolikt född till Indien och nästan aldrig odlas som prydnadsväxt. I många områden i USA, har både vita och lila moonflowers rapporterats som invasiva arter som har rymt och naturaliserad. Båda är natt blommande blommor med stark, trevliga dofter.

Storlek i naturen

Båda moonflowers växa snabbt väl fastställts. Vit moonflower i dess naturliga miljö kan bli så hög som 70 fot, twining till djungeln träd och naturliga klättring strukturer. Lila moonflower har liknande majoritetsinnehav tendenser, men som ett ogräs är det ofta utrotad innan det kan nå full storlek. Blommorna av vit moonflower är cirka 4 inches över, medan lila moonflower blommor är oftast betydligt mindre, ungefär 2 inches bred.

Storlek i odling

Endast vita moonflower odlas normalt. I hemmet trädgården uppnå det brukar inte en höjd och spridningen av mer än 10 till 15 fot. Det inte att ofta även få detta stort, om inte gett betydande stöd--som med en spaljé eller staket-- och tillåtas utbredning på marken. Särskilt med tanke på hur mört det är, det dör i de flesta amerikanska trädgårdar innan det kan bli något större. Inom räckvidden härdighet kan det dock bli större. I de flesta delar av USA säljs inte längre lila moonflower som prydnadsväxt.

Kultur

Moonflowers, både odlade och vilda, föredrar väl störd mark, full sol och medellång fukt. I trädgårdsmiljö växer vit moonflower bra i väldränerad områden. I naturen tenderar moonflowers--speciellt lila--att invadera förberedda plantering webbplatser som gröda fält. När växer moonflower, försök att innehålla det växer nära huset och hålla ett öga på den. När det undgår dess plantering område, är det svårt att kontrollera.