Hur sprider romerska hyacinter

Romerska hyacinter, även känd som nederländska hyacinter, är medlemmar i familjen liljeväxter av växter, som uppskattas för sin prålig, våren blommar. Dessa perenner växer från lampor och producera strap-liknande bladverk och färgglada blommor i olika nyanser av rosa, vit, röd, orange, gul och blå. Förökning av romerska hyacinter är genom förskjutningar, eller bulblets som växer från den överordnade glödlampan. Du kan se till att dessa bulblets utvecklas med en liten bit av mänsklig inblandning.

Instruktioner

•Tillåt romerska hyacinth börja dvala processen innan förökningsmaterial. Dvala startar när blomningen är över och bladen börjar att gulna--vanligtvis runt slutet av sommaren. När bladen börjar gul, gräva upp lampan med en murslev.

•Slip på ett par av trädgårdsarbete handskar och skapa ett cross-shaped snitt på botten eller basal plattan av lampa, med en vass kniv. Återplantera hyacint i en plantskola platta fylld med fuktig, organiskt krukväxtjord efter att göra snittet.

•Ta bort glödlampan från marken än en gång när bladverket blir brun och ramorum är komplett. När är ramorum över, bulblets kommer att visas på mor glödlampan, kopplade till området där du gjort snittet. Dra bulblets från mor glödlampan med fingrarna, rycka försiktigt.

•Tryck på bulblets i marken i plantskolan platt. Hålla jorden fuktig på alla gånger som bulblets växa. I cirka tre till fyra år, kommer bulblets nå blomningen och vara redo för utomhus transplantation.

Tips & varningar

  • Det finns ingen anledning att tillämpa en stor press när carving "X" i botten av glödlampan. Du behöver bara nick yttre huden när man försöker stimulera tillväxten av bulblets.
  • Använda trädgårdsarbete handskar vid hantering av romerska hyacint lökar. Den yttre skal av lampan innehåller en irriterande som kan göra huden på händerna röda och kliande.