Hur sprider ett paraply träd

Den paraply trädet, Magnolia tripetala, fått sitt namn från de stora blad klustret på spetsarna på grenarna bildar ett paraply form. Det är en infödd i södra och centrala delarna av USA. Denna medelstora träd växer 15 till 30 fot lång med fördelande sänghimmel 15 till 30 fot brett. Det passar bra som ett exemplar träd i landskapet eller i närheten av en uteplats där de kan erbjuda skugga. Sprida ett paraply träd är ett billigt och roligt sätt att dela din trädgård med vänner och kolleger trädgårdsodlare.

Instruktioner

•Kapa en 5-tums gren tips från ett äldre friska paraply träd. Välj en gren från den aktuella säsongen tillväxt. Göra cut i 45 graders vinkel, strax under en lövnod. Ta Sticklingen i sommar.

•Ta bort bladen från den nedre delen av Sticklingen lämnar tre lämnar på spetsen av paraply träd styckningen. Nypa bladen bort med naglarna eller klipp dem nära förgrena sig med ett par vassa saxar.

• Fyll en 8-tums potten med en blandning av lika delar perlit och torv, eller perlit och grov sand. Förblandade sterila medier för att starta sticklingar finns också på hem- och trädgårdsprodukter butiker.

•Roll skär slutet av paraply träd styckning i hormon böka förening. Hormon böka förening finns i både vätska och pulver form hemma och trädgård butiker.

•Slid styckning i jord mediet i mitten av grytan så att den nedre hälften av styckning är under jord linjen. Blötlägg grytan med vatten tills det rinner från hålen i botten.

•För en 12-tums dowel till jord mediet vid kanten av potten. Ta en klar plast påse och placera den upp och ner över läppen av potten för att skapa ett mini växthus runt paraply träd styckningen. Fäst påsen med ett gummiband och punsch en till två lufthål i plasten.

•Sätt styckning i ett område som blir filtrerad, indirekt ljus, där temperaturen är mellan 75 och 78 grader Fahrenheit. Dra bort plasten en eller två gånger i veckan, när toppen av jorden känns torr, blöt potten och ersätta plast. Skärning kommer root i sex till åtta veckor.

•Ta bort plastpåsen när styckning slår rot. Ger en skonsam bogserbåt på paraply träd styckningen se om rötterna har utvecklat. Placera krukan i ett växthus eller inomhus där temperaturen kommer att ligga kvar över 70 grader Fahrenheit för första hösten och vintern. Hålla jorden fuktig genom att blötlägga potten när upp 1/2 tum av jorden känns torr vid beröring.

•Transplant paraply träd styckning i en 12-tums gryta fylld med vanlig krukväxtjord under våren. Skjut skära ut av starter krukan och plantera det i den nya potten på samma djup var i sin gamla kruka. Placera krukan utomhus i brokig skugga så länge vädret är över 65 grader Fahrenheit. I kallare väder ta skärning inomhus.

•Plant ditt paraply träd in i landskapet under våren det andra året. Välj en plats som får full sol och har sandig eller lerig jord med god dränering.

Tips & varningar

  • Paraply träd frodas i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 5 till 10.